Prezentare – MSI Creator TRX40

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 21 November, 2019.

MSI Creator TRX40

 
Procesoarele din seria AMD Ryzen Threadripper au reprezentat o provocare, atat pentru producatorii de solutii software, care au trebuit sa ia in calcul optimizarea procesului de lucru pentru procesoare echipate cu un numar de fire de executie inimaginabil pentru un procesor desktop consumer pana acum 2 ani (32t pentru 1950X, respectiv 64t pentru 2990WX), cat si pentru producatorii de placi de baza, care au trebuit sa ofere solutii care sunt solide si in utilizare zilnica, nu doar in prezentari de marketing sau in regim de overclocking extrem.

TDP-ul procesoarelor din cea de-a doua generatie AMD Ryzen Threadripper este de 250W, iar procesoarele din ce-a de-a treia generatie ajung la 280W, cifre semnificativ mai mari decat ceea ce am putut vedea in cazul platformelor desktop pana in urma cu doar doi ani.

Motiv pentru care, producerea unor placi de baza cu PCB-uri de inalta calitate, etaje de alimentare capabile sa faca fata unor incarcari uriase si nu in ultimul rand suficient loc pentru a inghesui toate dotarile pe care noile platforme la ofera au devenit prioritati pentru producatorii de placi de baza. Si in momentul in care socket-ul sTRX4 este cu adevarat gigantic, iar platorma este dotata cu o configuratie quad-channel pentru memorie, constructia unui etaj de alimentare solid nu mai este o treaba chiar atat de usoara.

Ei bine, daca in urma cu 2 saptamani va prezentam raspunsul celor de la AORUS in fata acestor cerinte, astazi a venit momentul sa vedem cum arata varful de gama MSI, pe numele sau MSI Creator TRX40. Desigur, avem de-a face cu urmasul lui MSI MEG X399 Creation, o placa de baza care ne-a impresionat la vremea ei, insa de aceasta data primim tehnologii noi, cum ar fi PCI-E 4, dar si un etaj de alimentare chiar si mai solid decat ceea ce vedeam in cazul modelului X399.

Cum…se poate si mai solid si mai dotat? Ei bine… da, MSI Creator TRX40 este o placa de baza si mai solida si mai dotata decat modelul precedent, iar astazi vom vedea exact de ce spun acest lucru.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – MSI Creator TRX40

Lasa-ne un comentariu: