Broadwell-E – Intel Core i7 6950X Review

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 31 May, 2016.

Overclocking

 

Dupa semiesecul reprezentat de overclocking-ul lui Core i7 5775C bazat pe nucleul Broadwell pe 14nm, trebuie sa recunosc ca am pornit cu ceva emotii pe acest drum. Rezultatele nu au fost spectaculoase dar nici nu pot sa spun ca suntdezamagit, pentru ca trebuie sa intelegem ca avem de-a face cu un procesor cu 10 nuclee / 20 fire de executie, IMC cu 4 canale si controller PCI-Express cu 40 lane-uri integrat. Acestea fiind spuse, o frecventa stabila in Prime95 de 4200MHz cu o tensiune de alimentare de 1.26v este chiar imbucuratoare.

 

prime@4200MHz

 

Cum frecventa memoriei sau a uncore-ului nu poate fi urcata prea mult in faza actuala de dezvoltare a BIOS-ului, am urcat frecventa procesorului la 4400MHz si am dat un Cinebench folosind o tensiune de alimentare de 1.37v. Scorul a scalat liniar, depasind bariera celor 2200 puncte.

 

BWE_oc

 

Comentarii

9 comentarii la: Broadwell-E – Intel Core i7 6950X Review

 1. Florin a scris pe:

  Cred ca aceste procesoare ar trebui testate cu noile placi gtx 1080(preferabil nu FE) la fregventa de 1080p, pe fps minim, pentru ca multe din testele ce au aratat fps minim, au aratat ca gtx 1080 pare a fii … “bottlenecked”, fiind cazuri unde minimum de fps a fost acelasi sau mai jos decat cel al unui 980 ti sau chiar 980 in cateva cazuri.

 2. Nicu a scris pe:

  Fain test, mc mult. Dupa cum se vede nu prea merita sa vand procesorul meu actual ([email protected] GHz) si sa iau un 6800K/6850K…

 3. Ivan robert a scris pe:

  Vaileu mama si eu inca sunt super multumit de X5670-ul meu la stock (nu am nevoie de oc momentan) :))

 4. Monstru a scris pe:

  Florin – procesorul nu este “limitat” in nici un fel de placa video, stai linistit. Broadwell E nu este procesor de gaming, dupa parerea mea.

 5. cleiielc a scris pe:

  Are dreptate Florin

  Cred ca aceste procesoare ar trebui testate cu noile placi gtx 1080 (preferabil nu FE)

 6. Monstru a scris pe:

  NonFE-urile nu erau disponibile in momentul realizarii articolului iar Broadwell E nu e procesor de gaming.

 7. Cristabnnj a scris pe:

  Ei nu chiar. “Intel is positioning the new high-end desktop processors including the Core i7-6950X towards extreme gamers and content creators.” Nu e de gaming, e de Xtreme gaming.

 8. Monstru a scris pe:

  Ei pot spune ca este facut si pentru bucatarie, noi am spus parerea noastra. Nimeni nu va opreste sa il cumparati pentru gaming, daca asta vreti 🙂

 9. AMD a scris pe:

  La 8000 roni ,cat costa,prea putini gameri o sa-si achizitioneze asa ceva.Mai bine se indreapta spre o placa video high.

Lasa-ne un comentariu: