Intel Core i5 si Intel Core i7 – Lynnfield in actiune
P55 – Placi de baza
.
Producatorii de placi de baza si-au dat silinta sa ofere o gama cat mai larga de optiuni cumparatorilor, de la placi cu un bun raport calitate/pret, pana la nave amiral ticsite de dotari. Vom trece in revista modelele primite pana acum in laborator, pentru a va ajuta sa faceti o alegere inspirata, pana la publicarea unor teste mai detaliate. Cei mai harnici din acest punct de vedere au fost Asus si Gigabyte, dar in curand vom lua la puricat si modelele altor producatori.
.
Asus P7P55D
Cu un pret aproximativ situat in jurul valorii de 590 RON, Asus P7 P55D face parte din mainstream-ul P55. Etajul de alimentare al procesorului este alcatuit din 12 faze pentru procesor si 2 faze pentru controller-ul de memorie integrat. Cele doua sloturi PCI-E 2.0 functioneaza in regim x16, respectiv x4, fiind acompaniate de 2 sloturi PCI E x1, dar si de 3 sloturi PCI. P7P55D este dotata si cu functia Express Gate.
.
.
Asus Maximus III Gene
.
Din cu totul alta categorie face parte Maximus III Gene, produsele seriei ROG (Republic of Gamers) fiind binecunoscute pentru capacitatile de overclocking. Ei bine, Maximus III Gene promite asemenea capacitati intr-un format redus, numai bun pentru o carcasa m-ATX. Dintre functiile avansate de care dispune aceasta bijuterie putem vorbi despre ROG Connect (sistemul poate fi conectat la un notebook sau la un alt PC, in acest fel putand fi schimbate in timp real setarile din BIOS, aceasta functie inlocuind batranul de acum Tweak-IT). Ca orice placa destinata overclockerilor, micuta Gene este dotata cu butoane de Power si Reset on-board. Momentan nu ne-a fost comunicat pretul pentru care va fi disponibila in retail-ul romanesc.
.
.
Asus Maximus III Formula
.
In momentul de fata, nava amiral a celor de la Asus pentru platforma P55 este Asus Maximus II Formula. Aceasta ne uimeste cu un design foarte aerisit, complet diferit fata de ce am putut vedea in trecut in cazul altor placi din familia ROG. ROG Connector este implementat si pe Maximus III, iar punctele de masura ale sistemului ProbeIT ofera oportunitatea monitorizarii precise a celor mai importante voltaje. Maximus III este dotata cu 3 sloturi PCI-E 2.0, insa numai doua dintre acestea pot fi folosite pentru a realiza o configuratie multi-card, SLI sau CrossfireX. Al treilea slot poate fi folosit in cazul in care se doreste folosirea unei placi grafice dedicate pentru procesarea efectelor fizice, de exemplu. Maximus III este dotata cu butoane de Power si Reset on-board, iar radiatoarele au un profil foarte scund, numarandu-se printre cele mai mici radiatoare pe care le-am vazut pana acum pe o placa high-end. Semn bun pentru cei ingrijorati de temperaturi, deoarece platformele P55 se incalzesc foarte putin. Asus Maximus III Formula va fi disponibila in magazine pentru un pret situat in jurul valorii de 1100 RON.
.
Comentarii
am vazut pe un singur site de specialitate review despre noile procesoare, la ora 8 dimineata. Cand ma uit pe lab501…surpriza(sincer, nu ma asteptam)! felictari pt. articol si pt. data publicarii!
Ma bucur ca te-am surprins intr-un mod placut 🙂
OMG…22 de pagini! V-ati facut un (bun) obicei in a surprinde oamenii 🙂 Felicitari!
Din cate am inteles e super tare acest procesor.
Frumos test, insa Xeon-urile X3440 si X3450 mi se par o alternativa mult mai buna la i5-750,(beneficiaza ambele de HT).
Sincer sa fiu nu sunt la curent cu pretul celor doua procesoare Xeon amintite mai sus.
X3440 – 215$
X3450 – 241$
Preturi >> http://moourl.com/pcw2l
articol de 22 de pagini :)…phenomen II mereu cam in urma…daca amd nu scoate ceva rapid nu-i vad bine
Articol de nota 10. V-am vazut si pe tvr, tineti-o tot asa baieti! Bravo.
Abia a aparut si pe peata noastra sau ma insel?
Sunt disponibile pe piata din Romania incepand cu data de 8 Septembrie.
cam scump, chiar si acum pe criza. astept sa se mai ieftineasca
E adevarat ca Intel-ul detine cele mai performante procesoare incepand cu arhitectura Core dar nu vad ce e asa mirare ca isi poate calcula miscarile si ca are produse competitive,performante si asa mai departe;tot ce imi vine in minte in ultimii ani e faptul ca Intel avea ultima data cand am verificat, un buget aprox. de 15 ori mai mare decat AMD,undeva la 150 miliarde dolari si AMD sub 10 asa ca sincer stau si analizez si mi se pare ca lauda e mai meritata de amaratii aia care se chinuie cu cateva miliarde si mai mereu cu pierderi in ultimii ani dar din situatia neagra tot scot produse bune si relativ competitive deci strict daca ne uitam doar la situatia financiara observam ca lucrurile sunt asa cum ar trebui sa fie sau poate chiar produsele Intel cam putin performante tinand cont de resursele financiare fabuloase
Si i5-urile sunt destul de scumpe cu toate ca stim ca preturile sunt destul de corecte. Ar trebui sa mai lase la pret si sa tina cont si de faptul ca e criza.
Clar ca sunt cele mai performante modele ale momentului. Pe mine ma intereseaza mai mult cata performanta pot achizitiona de aceiasi bani. AMD imi ofera un quad-core la 100 de dolari care zic eu ca o sa rupa piata cateva luni de zile.
Pai, la aceeiasi bani, nu poti cumpara nimic mai performant. Asta este si ideea cu i5 🙂
Lynnfield: Harder, Better, Faster Stronger. Felicitari pentru acest articol. Alte teste comparative utile mai gasiti si aici: http://anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3634&p=1
de curand am citit si eu acest review…ma bucur f mult ca sunt si romani care fac review-uri asa detaliate,ati facut o treaba foarte foarte buna…:)am si eu o nedumerire…sper sa-mi puteti da un sfat …intrebarea mea este: care platforma este mai buna pentru crosfire ???…P55 cu intel i5 750 sau AMD 965 cu 790FX,SB750..intrucat detin 2×4890 insa nu stiu ce ar fi mai potrivit pentru mine,intrucat vreau sa am performanta maxima in gaming.VREAU SA STIU ESTE DIFERENTA MARE INTRE UN CROSFIRE X8X8(P55) SI X16X16(790FX,SB750)??? ASTEPT UN RASPUNS….MULTUMESC MULT.
un review foarte bun!! felicitari
Ca sa compari 4 procesoare diferite si sa-ti dai seama REAL de diferente, incerci sa aduci toate celelalte variabile cat mai aproape de o constanta. Una din cele mai usor de controlat variabile din test este viteza ramului. Cel putin pt cele 3 procesoare pe p55 logic era sa setati memoria la aceeasi viteza si latente. Efortul review-ului e de apreciat, dar per total el nu prea e relevant deloc ca si comparatie.
Tocmai de-asta am si folosit pentru toate cele 4 procesoare Intel frecventa de 4Ghz si memoria la DDR3-2000 8-8-8-24 1T:
http://lab501.ro/wp-content/uploads/2009/09/Tabel-Platforma.png
Exista doua tipuri de consumatori si doua tipuri de situatii ipotetice. Cei care cumpara produsul si il folosesc asa cum vine din fabrica, si cei care il overclockeaza si il seteaza cum doresc.
Pentru prima categorie de cititori, am efectuat testele la setarile implicite. Evident, setarea diferita a memoriei este o caracteristica definitorie pentru fiecare model in parte, deci este normal sa o pastram la fel si in test. In acest fel, un utilizator care achizitioneaza acest produs si il foloseste la setarile implicite va vedea cum se compara cu alte produse la setari implicite.
Pentru a doua categorie de utilizatori, am adus toate variabilele la un numitor comun (frecventa, BCLK, frecventa memoriei), acolo unde a fost posibil (AMD nu poate folosi aceeasi frecventa pentru memorii de exemplu) si am comparat procesoarele clock/clock. Un utilizator care va overclocka procesoarele poate vedea astfel diferenta dintre aceste procesoare clock/clock.
Toate aceste informatii sunt explicate in capitolul metodologie, nu ar strica si o lecturare a acestuia inainte de a analiza graficele…
Pingback: Intel Core i5 si Intel Core i7 – Lynnfield in actiune
Pingback: Intel Core i5 si Intel Core i7 – Lynnfield in actiune
Pingback: gaming....maxim 2800 lei - My Garage
Pingback: Noutati de la Intel « Blog OKTAL - magazin online
Pingback: Achizitionare New PC gaming - My Garage
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube