Intel Core i5 si Intel Core i7 – Lynnfield in actiune

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 8 September, 2009.

GIGABYTE P55-UD3

.

Cei ce la Gigabyte au fost si mai harnici anul acesta, si ne-au oferit spre testare aproape toate placile lor de baza cu chipset P55, o adevarata armada de placi de baza, continand modele pentru toate gusturile si buzunarele. Mezinul familiei, P55-UD3, desi sarac in optiuni, va fi cu siguranta un succes, datorita pretului de aproximativ 450 RON. Fiind o placa din gama entry-level, nu dispune de butoane on-board pentru Power si Reset, in schimb beneficiaza de tehnologia Ultra Durable 3, precum si de tehnologia Dual-Bios, ambele fiind implementate de Gigabyte pe toate placile de baza cu chipset P55. De asemenea, pachetul software Smart 6 ofera o serie de functii interesante, cum ar fi Smart Dual-BIOS, Smart Quick-Boot, Smart-Recorder sau Dynamic Energy Saver 2. Pentru overclockeri, Easy Tune 6 completeaza oferta cu posibilitatea modificarii parametrilor importanti (BCLK, multiplicator, voltaje) direct din Windows. La capitolul minusuri, nu putem sa nu remarcam constructia etajului de alimentare al procesorului, acesta fiind destul de firav.

.

Gigabyte P55-UD3P - 001

Gigabyte P55-UD3P - 002

Gigabyte P55-UD3P - 003

Gigabyte P55-UD3P - 004

Gigabyte P55-UD3P - 005

Gigabyte P55-UD3P - 006

.

GIGABYTE P55M-UD4

.

Nici cei de la Gigabyte  nu au neglijat segmentul m-ATX, P55M-UD4P fiind disponibila pentru un pret de aproximativ 560 RON. Piticania celor de la Gigabyte dispune de butoane de Power si Reset on-board, precum si de un VRM in 12 faze pentru procesor, respectiv 2 faze pentru controller-ul de memorie. Ignorati inscriptia “S-ATA 6GB” de pe PCB, sample-ul primit de noi era in stadiul de pre-release.

.

Gigabyte P55M-UD4P - 001

Gigabyte P55M-UD4P - 002

.

GIGABYTE P55-UD4

.

Si pentru ca tot vorbeam despre  modificarile care pot surveni de la aparitia primelor sample-uri pre-release pana la lansarea versiunilor finale, mai jos puteti admira modelul P55-UD4 ( stanga), in comparatie cu sample-ul pe care vi l-am prezentat in urma cu cateva luni (dreapta). Dupa cum puteti vedea, o serie intreaga de elemente au fost schimbate, de la design-ul radiatoarelor pana la eliminarea celui de-al treilea slot PCI-E, a butoanelor de Power si Reset, precum si a controller-ului S-ATA 3 de pe versiunea finala. Aceasta este disponibila pentru aproximativ 615 RON, si ofera posibilitatea realizarii unei configuratii CrossfireX sau SLI, aspect care o va propulsa probabil in topul preferintelor in zona de mijloc a gamei.

.

Gigabyte P55-UD4P - 001

Gigabyte P55-UD4P - 002

Gigabyte P55-UD4P - 003

Gigabyte P55-UD4P - 004

Gigabyte P55-UD4P - 005

Gigabyte P55-UD4P - 006


Comentarii

22 comentarii la: Intel Core i5 si Intel Core i7 – Lynnfield in actiune

  1. darco_2 a scris pe:

    am vazut pe un singur site de specialitate review despre noile procesoare, la ora 8 dimineata. Cand ma uit pe lab501…surpriza(sincer, nu ma asteptam)! felictari pt. articol si pt. data publicarii!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Ma bucur ca te-am surprins intr-un mod placut 🙂

  3. endluzerul a scris pe:

    OMG…22 de pagini! V-ati facut un (bun) obicei in a surprinde oamenii 🙂 Felicitari!

  4. Din cate am inteles e super tare acest procesor.

  5. badhabit a scris pe:

    Frumos test, insa Xeon-urile X3440 si X3450 mi se par o alternativa mult mai buna la i5-750,(beneficiaza ambele de HT).

  6. Monstru Post author a scris pe:

    Sincer sa fiu nu sunt la curent cu pretul celor doua procesoare Xeon amintite mai sus.

  7. badhabit a scris pe:

    X3440 – 215$
    X3450 – 241$
    Preturi >> http://moourl.com/pcw2l

  8. articol de 22 de pagini :)…phenomen II mereu cam in urma…daca amd nu scoate ceva rapid nu-i vad bine

  9. mithrasster a scris pe:

    Articol de nota 10. V-am vazut si pe tvr, tineti-o tot asa baieti! Bravo.

  10. Abia a aparut si pe peata noastra sau ma insel?

  11. Monstru Post author a scris pe:

    Sunt disponibile pe piata din Romania incepand cu data de 8 Septembrie.

  12. cam scump, chiar si acum pe criza. astept sa se mai ieftineasca

  13. Dan C. a scris pe:

    E adevarat ca Intel-ul detine cele mai performante procesoare incepand cu arhitectura Core dar nu vad ce e asa mirare ca isi poate calcula miscarile si ca are produse competitive,performante si asa mai departe;tot ce imi vine in minte in ultimii ani e faptul ca Intel avea ultima data cand am verificat, un buget aprox. de 15 ori mai mare decat AMD,undeva la 150 miliarde dolari si AMD sub 10 asa ca sincer stau si analizez si mi se pare ca lauda e mai meritata de amaratii aia care se chinuie cu cateva miliarde si mai mereu cu pierderi in ultimii ani dar din situatia neagra tot scot produse bune si relativ competitive deci strict daca ne uitam doar la situatia financiara observam ca lucrurile sunt asa cum ar trebui sa fie sau poate chiar produsele Intel cam putin performante tinand cont de resursele financiare fabuloase

  14. Si i5-urile sunt destul de scumpe cu toate ca stim ca preturile sunt destul de corecte. Ar trebui sa mai lase la pret si sa tina cont si de faptul ca e criza.

  15. Clar ca sunt cele mai performante modele ale momentului. Pe mine ma intereseaza mai mult cata performanta pot achizitiona de aceiasi bani. AMD imi ofera un quad-core la 100 de dolari care zic eu ca o sa rupa piata cateva luni de zile.

  16. Monstru Post author a scris pe:

    Pai, la aceeiasi bani, nu poti cumpara nimic mai performant. Asta este si ideea cu i5 🙂

  17. morpheu a scris pe:

    Lynnfield: Harder, Better, Faster Stronger. Felicitari pentru acest articol. Alte teste comparative utile mai gasiti si aici: http://anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3634&p=1

  18. ionutzzz a scris pe:

    de curand am citit si eu acest review…ma bucur f mult ca sunt si romani care fac review-uri asa detaliate,ati facut o treaba foarte foarte buna…:)am si eu o nedumerire…sper sa-mi puteti da un sfat …intrebarea mea este: care platforma este mai buna pentru crosfire ???…P55 cu intel i5 750 sau AMD 965 cu 790FX,SB750..intrucat detin 2×4890 insa nu stiu ce ar fi mai potrivit pentru mine,intrucat vreau sa am performanta maxima in gaming.VREAU SA STIU ESTE DIFERENTA MARE INTRE UN CROSFIRE X8X8(P55) SI X16X16(790FX,SB750)??? ASTEPT UN RASPUNS….MULTUMESC MULT.

  19. pufu a scris pe:

    un review foarte bun!! felicitari

  20. jonelsorel a scris pe:

    Ca sa compari 4 procesoare diferite si sa-ti dai seama REAL de diferente, incerci sa aduci toate celelalte variabile cat mai aproape de o constanta. Una din cele mai usor de controlat variabile din test este viteza ramului. Cel putin pt cele 3 procesoare pe p55 logic era sa setati memoria la aceeasi viteza si latente. Efortul review-ului e de apreciat, dar per total el nu prea e relevant deloc ca si comparatie.

  21. Tocmai de-asta am si folosit pentru toate cele 4 procesoare Intel frecventa de 4Ghz si memoria la DDR3-2000 8-8-8-24 1T:

    http://lab501.ro/wp-content/uploads/2009/09/Tabel-Platforma.png

  22. Monstru Post author a scris pe:

    Exista doua tipuri de consumatori si doua tipuri de situatii ipotetice. Cei care cumpara produsul si il folosesc asa cum vine din fabrica, si cei care il overclockeaza si il seteaza cum doresc.

    Pentru prima categorie de cititori, am efectuat testele la setarile implicite. Evident, setarea diferita a memoriei este o caracteristica definitorie pentru fiecare model in parte, deci este normal sa o pastram la fel si in test. In acest fel, un utilizator care achizitioneaza acest produs si il foloseste la setarile implicite va vedea cum se compara cu alte produse la setari implicite.

    Pentru a doua categorie de utilizatori, am adus toate variabilele la un numitor comun (frecventa, BCLK, frecventa memoriei), acolo unde a fost posibil (AMD nu poate folosi aceeasi frecventa pentru memorii de exemplu) si am comparat procesoarele clock/clock. Un utilizator care va overclocka procesoarele poate vedea astfel diferenta dintre aceste procesoare clock/clock.

    Toate aceste informatii sunt explicate in capitolul metodologie, nu ar strica si o lecturare a acestuia inainte de a analiza graficele…

Lasa-ne un comentariu: