Pinnacle Ridge – AMD Ryzen 7 2700X & AMD Ryzen 5 2600X – Part II – Performanta

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 19 April, 2018.

Blender 2.78

 

 
Colegul nostru Amok a fost foarte harnic si a creeat o scena de test si pentru Blender. Blender, software-ul creat si dezvoltat de Blender Foundation, este un software 3D complet, open-source, gratuit. El foloseste ca render engine primar Cycles, dezvoltat de cei de la Blender Foundation. In versiunea 2.75, Cycles, Blender a venit cu suport si pentru OpenCL, astfel incat odata cu 2.75 putem compara atat placi video AMD/Nvidia, cat si procesoare. Colegul nostru Amok a creat acest benchmark, pentru a oferi tuturor oportunitatea sa isi compare rezultate obtinute pe PC-urile lor.

Aceeasi situatie o intalnim si in Blender, desi aici diferentele sunt ceva mai mici la varf.

 
Blender

 

 

Comentarii

21 comentarii la: Pinnacle Ridge – AMD Ryzen 7 2700X & AMD Ryzen 5 2600X – Part II – Performanta

  1. doru pop a scris pe:

    Nu vreau sa par rau, dar din ce-am vazut …nu e atat de bine …
    AMD-ul a scos un proc aprox echivalent cu ce are Intel de mai bine de-un jumate de an ( 8700K ) cam la ceeasi bani…
    Nu stiu ce i-ar limita pe Intel sa puna un pret nesimtit la urmatoarele 9700k-uri:(

  2. Nastika a scris pe:

    Asteptam si un review comparativ pentru MB x470 cu 2700x

  3. eidos a scris pe:

    Bun bun,
    Doru Pop – zi mersi si pupa picioarele lu AMD ca altfel nu vedeai tu la 9700k 8 core de nu era AMD – asa cum probabil viseaza orice fan orb de la intel…
    Urmatoarea miscare e la intel, iar AMD nu doarme si va scoate 2800X cu 10 sau 12 core su si le pune capac…

    La cat de porci sunt cei de la intel, 10 ani si performante cu lingurita … nu mai cumpar in veci intel

  4. Vlad a scris pe:

    I-ar limita faptul ca AMD are procesoare mai performante decat 2700X in linia Threadripper. Foarte putine persoane isi cumpara un procesor la 500$ ca sa joace jocuri, ci mai degraba pentru performanta multi-core, unde 2700X bate 8700K.

  5. AMD foloseste pentru seria asta 12nm”
    The new 12LP technology provides as much as a 15 percent improvement in circuit density and more than a 10 percent improvement in performance over 16/14nm FinFET solutions on the market today. This positions 12LP to be fully competitive with other 12nm FinFET foundry offerings.

  6. Ciupearca a scris pe:

    Mulțumesc celor de la AMD dar și ție Monstru pt ca sunteți pe metereze… Apropo…imi plac noile grafice (le-am văzut de ceva)

  7. sabiaculuneta a scris pe:

    Shiramo cred ca undeva este o confuzie. Nu am văzut in clar nicăieri ca ryzen2 sunt realizate pe litografie de 12nm ci doar comparații intre noua lor tehnologie si cea pe 14 nm. Ambele procesoare au aceeași dimensiune si același număr de tranzistoare.

  8. Monstru Post author a scris pe:

    Asa cum am explicat in ambele articole, sunt produse in litografie pe 12nm. Insa procesul nu este schimbat semnificativ – tranzistorii nu au fost micsorati.

  9. grrr a scris pe:

    La high FPS e alt load, conteaza mem latency si clocks mai mult, avantajul la cache mai putin. E alta mancare de peste si e ok pentru cei care joaca la high FPS dar nu are nimic cu ce conbteza pentru marea majoritate.
    Asa testati degeaba, cu atat mai mult in RO.
    Vreau sa vad la 30-60 avg FPS care e situatia si pentru ca e alt load, resultatul ar putea surprinde.
    D12 si Nvidia, nu mersi.
    Inca ceva, Spectre/Meltdawon paches?

  10. Monstru Post author a scris pe:

    Discutam totusi despre un review de procesoare, nu de placi video.

  11. Dacus a scris pe:

    Intel trebuie să scadă prețurile și cu asta am zis tot. Nu mai contează jocurile când în restul aplicațiilor 2700X e mai bun decât un i7 8600k la un preț mai mic.

  12. Liviu a scris pe:

    Frumos review baieti – nice effort ! Superbe produse ! Cred ca pensionez Skylake deja flausatul meu i7 . Au tras tare, dar ma bucur enorm. Daca pana acum erau multi sceptici, cu siguranta Ryzen+ a mai micsorat numarul acestora. KUDOS AMD >

    O singura rugaminte am la voi – puneti ROSU/BLU pe grafice ca sa fie lizibile/descifrabile perfect.

  13. Ciupearca a scris pe:

    Mulțumesc celor de la AMD dar și ție Monstru pt ca sunteți pe metereze… Apropo…imi plac noile grafice (le-am văzut de ceva vreme)

  14. mNiosu a scris pe:

    Interesanta performanta si pozitionare de pret, cel putin pentru lansare avand in vedere pozitionarea concurentei.
    2600X e cea mai buna alegere pentru gameri in acest moment. Performanta aproape de 8600k in gaming si mai buna in multi-tasking la un pret de lansare semnificativ mai mic.
    Ar fi interesant de vazut si perfomanta lui 2700 non X. Cu totii stim ca potentialul de OC al generatiei vechi il apropia foart mult de varful de gama la un pret mai bun. Acum diferenta de pret nu este asa de mare insa diferenta de TDP s-ar putea sa conteze pentru unii, mai ales ca placile X470 necesita 2 conectori EPS12v cu 8 pini ce ar insemna pentru unii dintre noi si o sursa noua. Sunt curios deasemnea de un review pentru B450 si daca si acelea necesita 2 conectori EPS12v cu 8 pini pentru 2600X si 2700. Combinatia de B450 si 2600X sau 2700 cred ca este suficienta pentru majoritatea dintre noi daca nu avem nevoie de foarte multe linii PCIe, SLI sau OC foarte mare.
    Multumim pentru review Monstru! Good job, as always!

  15. Ioni a scris pe:

    Curiozitate, s-au folosit ultimile versiuni la acele programe si jocuri ? Dar patch-uri si bios pentru spectre si meltdown ?
    M-a sursprins cand am vazut rezultatele de pe anandtech in care nici macar 8700k nu mai bate vreun amd din seria 2 in jocuri, aplicatii nu mai zic.
    Stiu ca nu va intereseaza aspectul asta de securitate dar eu personal as vrea sa continui sa imi platesc facturile online cu cardul, sa pot intra in mail si alte lucruri importante fara sa imi fie frica ca am calc. vulnerabil.

  16. Monstru Post author a scris pe:

    Folosim intotdeuna ultimele versiuni de driver, bios, software, update.

    Totusi….rezultatele celor de la Anandtech in jocuri…nu prea sunt in ton cu restul rezultatelor celorlalte site-uri, dupa parerea mea…

  17. Paul a scris pe:

    @MNiosu “2600x este cea mai buna alegere pentru gameri in acest moment”. NU este, defapt pt gameri nici 2700x nu este cea mai buna alegere. Amd s-a mai apropiat dar inca nu a ajuns Intel pe segmentul de gaming. Chiar si i5 8600 sau 8500 au performante mai bune in gaming decat noile proc Amd. Eventual consultati si reviewul Techpowerup.

  18. Ioni a scris pe:

    Tind sa cred ce este la anandtech, rezultatele voastre posibil sa fie gresite.
    Rezultatele de la 8700k, din ce observ pe site la voi sunt cele de la lansare din septembrie, cu ce bios si update de windows era atunci, adica nici un fel de patch ptr. Spectre si Meltdown.
    Intre timp au fost lansate bios-uri si patch-uri de windows care au rezolvat problema, cu o reducere de performanta importanta se pare.
    Motivul ptr. care nu vezi rezultatele de la anandtech si in alta parte este ptr. ca nimeni nu retesteaza procesoarele din urma, cum e si cazul aici pe lab501.

  19. Monstru Post author a scris pe:

    Teretic ce spui tu are logica. In realitate insa, verificam intotdeauna daca apar diferente fata de lansare, ceea ce am facut si aici. Lucru de care iti poti da seama cu usurinta uitandu-te la Far Cry 5, lansat in urma cu cateva zile. Acolo cum explici diferentele? Acelasi Windows, cu toate update-urile la zi, cu toate patch-urile aplicate, intr-un joc nou…

  20. Monstru Post author a scris pe:

    Si cand au testat cum trebuie, ce sa vezi…noi, restul, aveam dreptate…

    https://www.anandtech.com/show/12678/a-timely-discovery-examining-amd-2nd-gen-ryzen-results/5

  21. Adrian a scris pe:

    200W in test pt 2700X? Ma intreb daca imperechez 2700X cu o 1060 3G, face fata un Focus Plus 550W? (+2X16 ram + 3HDD + 3SSD)?

Lasa-ne un comentariu: