Pinnacle Ridge – AMD Ryzen 7 2700X – Part III – Overclocking

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 19 April, 2018.

Ryzen 7 2700X – Overclocking pe AIO

 

Am montat AMD Ryzen 7 2700X pe o placa de baza Asus Crosshair VII Hero WiFi, aceasta fiind asemanatoare din punct de vedere constructiv cu modelul X370, Asus Crosshair VI Hero, ceea ce ne va fi de ajutor in cazul comparatiei intre chipset-uri. Am utilizat unul din cele mai performante AIO-uri de pe piata, Corsair H150i, o editie speciala AM4 dedicata racirii celor mai noi procesoare AMD, impreuna cu unul dintre cele mai performante kituri de memorii pe care il avem in laborator, mai precis ZADAK511 Shield 4133MHz CL18 (Samsung B-die).

 

 

Din fabrica, AMD Ryzen 7 2700X ruleaza cu toate nucleele la 4GHz, o frecventa destul de ridicata avand in vedere ca majoritatea Ryzen 7 1800X nu puteau rula stabil la aceasta frecventa. Imbunatatirile aduse de AMD arhitecturii si procesului de fabricatie au permis cresterea frecventei, dar rezerva de frecventa ar trebuie sa ramana similara cu cea a generatiei trecute, adica ~ 10%.

Asus Crosshair VII Hero pastreaza optiunile si feeling-ul lui Crosshair VI Hero, numai ca este optimizata de la bun inceput pentru Pinnacle Ridge, iar acest lucru se vede inca de la primele atingeri. In mai putin de 10 minute am stabilizat procesorul la 4.2GHz cu o tensiune de alimentare de 1.406v in LOAD. Temperatura raportata de ultima versiune de Ryzen Master este eronata (peste 95 grade C), temperatura reala fiind cu 10 grade mai mica.

 

 

Stabilitate in Cinebench R15 64 bit am atins la 4.3GHz cu o tensiune de alimentare de 1.46v, iar peste acest punct nu am mai observat scalare cu tensiunea. Memoriile au functionat la 3200MHz lejer, dar in curand ne vom ocupa un pic si de frecventa / latentele lor. Frecventa maxima de boot in Windows cu toate nucleele active a fost de 4450MHz cu o tensiune de 1.48v – cresterea acestei valori la 1.5v a ajutat numai incalzirea globala… Pana acum pot spune ca platforma se comporta mai bine, dand dovada de maturitate si stabilitate, inca din ziua lansarii.

 

 

Comentarii

16 comentarii la: Pinnacle Ridge – AMD Ryzen 7 2700X – Part III – Overclocking

 1. eidos a scris pe:

  Super tare Matose! Felicitari pentru articol

 2. Nu seamana cele 2 placi CH6 si CH7. CH6 are VRM CPU+SOC 8+4, iar CH7 are CPU+SOC 10+2. Astfel VRM-urile sunt mai reci la CH7… Si inca un lucru Lab501 si Overclock3D ati dat scoruri mai mici lui 2700x comparativ cu alte site-uri. Probabil ca Intel si-a bagat coada…

 3. Monstru a scris pe:

  Clar, e o conspiratie. Dar inainte de conspiratii ar fi ideal sa invatam sa identificam piesele pe un PCB, in loc sa inghitim prezentari. Nu de alta, dar ai fotografii cu ambele VRM-uri pe site si poti vedea cu ochii tai cate faze sunt… daca stii sa le identifici… unde sa te uiti… sau ce e aia o faza

 4. Intra pe HardOCP… rasfoieste si te documenteaza…. si nu va mai ofticati atata…

 5. Monstru a scris pe:

  Invata sa identifici corect componentele, nu sa folosesti argumentele altora si revino. Si daca intre timp intelegi abominatia unei afirmatii gratuite de genul “si-au bagat Intel coada”, cu atat mai bine. In caz contrar, ignora ce am spus mai sus…

 6. matose Post author a scris pe:

  VRM-ul intre CH6 si CH7 este identic in proportie de 99%, aceleasi VRM controller cu 4+1 faze cu dublori de faza. Singura diferenta este trecerea la integrate de putere PowIRstage de 60A de la IOR (seria IR355x). Daca nu ma crezi poti sa testezi cu mana ta si sa-mi spui cat de diferit este VRM-ul intre cele doua placi, calibrarea din BIOS este responsabila in mare parte pentru comportamentul diferit. Oricum te sfatuiesc sa-ti revizuiesti tonul si atitudinea…

 7. Monstru a scris pe:

  Taci tu… a citit el pe un site ca unul e 8+4 si unul e 10+2… e clar ca nu avem dreptate… ce integrate… ce controller-e…

 8. Gigel a scris pe:

  Da ce intel are coada, nici nu vreau sa ma gandesc coarne!? πŸ˜‰

 9. Trigger a scris pe:

  Din testele pe care le-am facut eu cu CH7 si Ryzen 2700x este clar ca este peste 8700k in 17 din 20 teste…

 10. Trigger a scris pe:

  Mentionez ca in medie 2700x este cu aprox. 10% mai bun. Procul e setat default in Bios.

 11. Diferente CH6 vs. CH7 (de la Elmor):

  Key highlights:

  – CPU/SOC VRM reconfigured to 10+2 and upgraded to IR3555 Power Stages. Additionally the SOC phases are placed between the CPU phases for lower temperatures.

  – Supports Asynchronous eCLK mode, which allows you to overclock the CPU reference clock independently from Fabric/DRAM and PCI-E.

  – Performance Enhancer option can increase or disable XFR power and current limits allowing you to boost higher and longer. Together with reference clock adjustments this means you can get up to ~4.5 GHz in single threaded loads and 4.2-4.3 GHz in multi threaded. @The Stilt is the original author of this function.

  – Much improved voltage monitoring both in software and at ProbeIt points with differential sensing for CPU Core Voltage, CPU SOC Voltage, DRAM Voltage and EPS12V.

  – Stealth mode which easily disables Aura and on-board LEDs completely, including the power button and Q-Code display.

 12. Foarte tare, ma gandesc serios sa fac un upgrade cu un astfel de procesor, eu am un fx 8300.

 13. Andyy a scris pe:

  Wtff 85 de grade cu racirea aia

 14. Gigel a scris pe:

  Sa vezi consum poate la fps se apropie de intel in rest se bate cu radetul si combinate siderurgice πŸ™‚

 15. Liviu a scris pe:

  Nice effort boyz. Sunt curios daca dati o sesiune de LN2 cu el ?! Ar fi interesant – exista informatii ca ar urca peste 6000 MHz . Se inchide CG si forumul lor … ne asteptam la un val de cetateni ce-si vor da cu parerea “avizat” in cel mai pur stil romanesc.

 16. ten_fan a scris pe:

  Salut. Din ce am inteles cu noile x470 poti face OC numai la 2 core (la cele care sunt aafisate cu steluta in ryzen master), ati incercat sa le duceti numai pe acelea in 4.4-4.5 ?

Lasa-ne un comentariu: