Pinnacle Ridge – AMD Ryzen 7 2700X – Part III – Overclocking

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 19 April, 2018.

Concluzii

 

Desi nu este o arhitectura complet noua, refresh-ul lui Ryzen este aici si este ceea ce ar fi trebuit sa fie noua arhitectura inca de la bun inceput… cel putin din punct de vedere al overclocking-ului. Memoria DDR4 functioneaza in sfarsit asa cum trebuie, experienta de overclocking fiind una cursiva si intuitiva. Si placile de baza au capatat un nou suflu, diferenta dintre C6H si C7H fiind una destul de evidenta atunci cand le-am testat comparativ cu aceleasi componente si setari. Bine, pentru un utilizator normal Pinnacle Ridge va functiona fara probleme pe o placa de baza X370, insa pentru cele mai bune rezultate trecerea la X470 este recomandata.

Rezerva de frecventa a lui AMD Ryzen 7 2700X a fost de 200-300MHz asa cum am anticipat, fix 10% daca luam ca referinta rezultatul de validare (4450MHz). Aceasta este limitarea arhitecturii, a modului cum au gandit cei de la AMD intreaga arhitectura Zen, bazata pe IPC si paralelizare. Zen 2 va aduce cu siguranta mult mai multe schimbari si un spor consistent de frecventa. Un nou proces de fabricatie, noi placi de baza si inca o mana de articole din partea noastra.

Pana atunci, trebuie sa retinem faptul ca performanta noilor procesoare scaleaza atat cu temperatura, cat si cu frecventa memoriei, latentele si strap-ul utilizat. Pentru a obtine performanta optima, ar fi indicat sa utilizam o placa de baza X470, o solutie de racire performanta si memorii cu IC-uri Samsung B-Die.

 

 

Comentarii

16 comentarii la: Pinnacle Ridge – AMD Ryzen 7 2700X – Part III – Overclocking

 1. eidos a scris pe:

  Super tare Matose! Felicitari pentru articol

 2. Nu seamana cele 2 placi CH6 si CH7. CH6 are VRM CPU+SOC 8+4, iar CH7 are CPU+SOC 10+2. Astfel VRM-urile sunt mai reci la CH7… Si inca un lucru Lab501 si Overclock3D ati dat scoruri mai mici lui 2700x comparativ cu alte site-uri. Probabil ca Intel si-a bagat coada…

 3. Monstru a scris pe:

  Clar, e o conspiratie. Dar inainte de conspiratii ar fi ideal sa invatam sa identificam piesele pe un PCB, in loc sa inghitim prezentari. Nu de alta, dar ai fotografii cu ambele VRM-uri pe site si poti vedea cu ochii tai cate faze sunt… daca stii sa le identifici… unde sa te uiti… sau ce e aia o faza

 4. Intra pe HardOCP… rasfoieste si te documenteaza…. si nu va mai ofticati atata…

 5. Monstru a scris pe:

  Invata sa identifici corect componentele, nu sa folosesti argumentele altora si revino. Si daca intre timp intelegi abominatia unei afirmatii gratuite de genul “si-au bagat Intel coada”, cu atat mai bine. In caz contrar, ignora ce am spus mai sus…

 6. matose Post author a scris pe:

  VRM-ul intre CH6 si CH7 este identic in proportie de 99%, aceleasi VRM controller cu 4+1 faze cu dublori de faza. Singura diferenta este trecerea la integrate de putere PowIRstage de 60A de la IOR (seria IR355x). Daca nu ma crezi poti sa testezi cu mana ta si sa-mi spui cat de diferit este VRM-ul intre cele doua placi, calibrarea din BIOS este responsabila in mare parte pentru comportamentul diferit. Oricum te sfatuiesc sa-ti revizuiesti tonul si atitudinea…

 7. Monstru a scris pe:

  Taci tu… a citit el pe un site ca unul e 8+4 si unul e 10+2… e clar ca nu avem dreptate… ce integrate… ce controller-e…

 8. Gigel a scris pe:

  Da ce intel are coada, nici nu vreau sa ma gandesc coarne!? πŸ˜‰

 9. Trigger a scris pe:

  Din testele pe care le-am facut eu cu CH7 si Ryzen 2700x este clar ca este peste 8700k in 17 din 20 teste…

 10. Trigger a scris pe:

  Mentionez ca in medie 2700x este cu aprox. 10% mai bun. Procul e setat default in Bios.

 11. Diferente CH6 vs. CH7 (de la Elmor):

  Key highlights:

  – CPU/SOC VRM reconfigured to 10+2 and upgraded to IR3555 Power Stages. Additionally the SOC phases are placed between the CPU phases for lower temperatures.

  – Supports Asynchronous eCLK mode, which allows you to overclock the CPU reference clock independently from Fabric/DRAM and PCI-E.

  – Performance Enhancer option can increase or disable XFR power and current limits allowing you to boost higher and longer. Together with reference clock adjustments this means you can get up to ~4.5 GHz in single threaded loads and 4.2-4.3 GHz in multi threaded. @The Stilt is the original author of this function.

  – Much improved voltage monitoring both in software and at ProbeIt points with differential sensing for CPU Core Voltage, CPU SOC Voltage, DRAM Voltage and EPS12V.

  – Stealth mode which easily disables Aura and on-board LEDs completely, including the power button and Q-Code display.

 12. Foarte tare, ma gandesc serios sa fac un upgrade cu un astfel de procesor, eu am un fx 8300.

 13. Andyy a scris pe:

  Wtff 85 de grade cu racirea aia

 14. Gigel a scris pe:

  Sa vezi consum poate la fps se apropie de intel in rest se bate cu radetul si combinate siderurgice πŸ™‚

 15. Liviu a scris pe:

  Nice effort boyz. Sunt curios daca dati o sesiune de LN2 cu el ?! Ar fi interesant – exista informatii ca ar urca peste 6000 MHz . Se inchide CG si forumul lor … ne asteptam la un val de cetateni ce-si vor da cu parerea “avizat” in cel mai pur stil romanesc.

 16. ten_fan a scris pe:

  Salut. Din ce am inteles cu noile x470 poti face OC numai la 2 core (la cele care sunt aafisate cu steluta in ryzen master), ati incercat sa le duceti numai pe acelea in 4.4-4.5 ?

Lasa-ne un comentariu: