Pinnacle Ridge – AMD Ryzen 7 2700X – Part III – Overclocking

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 19 April, 2018.

Overclocking memorii

 

Una dintre slabiciunile primei generatii Ryzen a fost frecventa redusa si problemele de training ale memoriei DDR4, rezolvate insa partial prin repetate update-uri de AGESA si optimizari din BIOS. Noile Ryzen 7 2XXX vin cu un controller de memorie imbunatatit, iar placile de baza X470 ar trebuie sa suporte fara probleme frecvente de 3200 – 3400MHz pastrand FSB-ul la default (100MHz), ceea ce cu primele versiuni de X370 / BIOS era absolut imposibil.

Asa cum ma asteptam, inca de la primul boot am rulat cu memoria la 3200MHz cu totul pe Auto (voltaje, latente). Am setat latentele la 14-14-14-28 si o tensiune de alimentare de 1.4v, totul ok si perfect stabil atat la 3200MHz cat si la 3400MHz. Pentru a creste performanta am scazut divizorul si am marit FSB-ul pentru a folosi un strap mai agresiv, frecventa maxima la care am avut stabilitate perfecta in Prime95 (toata memoria incarcata) a fost de 3516MHz… impresionant pentru o platforma AMD in ziua lansarii.

Stabilitate pentru Cinebench am avut la 3582MHz, orice incercare de a trece de 3600MHz nu a avut succes – sunt convins ca dupa cateva zile de bibileala acest lucru este posibil. Platforma se simte bine in overclocking, potential are, insa avem nevoie de rabdare… si tutun, cum se spune in popor.

 

 

Comentarii

16 comentarii la: Pinnacle Ridge – AMD Ryzen 7 2700X – Part III – Overclocking

 1. eidos a scris pe:

  Super tare Matose! Felicitari pentru articol

 2. Nu seamana cele 2 placi CH6 si CH7. CH6 are VRM CPU+SOC 8+4, iar CH7 are CPU+SOC 10+2. Astfel VRM-urile sunt mai reci la CH7… Si inca un lucru Lab501 si Overclock3D ati dat scoruri mai mici lui 2700x comparativ cu alte site-uri. Probabil ca Intel si-a bagat coada…

 3. Monstru a scris pe:

  Clar, e o conspiratie. Dar inainte de conspiratii ar fi ideal sa invatam sa identificam piesele pe un PCB, in loc sa inghitim prezentari. Nu de alta, dar ai fotografii cu ambele VRM-uri pe site si poti vedea cu ochii tai cate faze sunt… daca stii sa le identifici… unde sa te uiti… sau ce e aia o faza

 4. Intra pe HardOCP… rasfoieste si te documenteaza…. si nu va mai ofticati atata…

 5. Monstru a scris pe:

  Invata sa identifici corect componentele, nu sa folosesti argumentele altora si revino. Si daca intre timp intelegi abominatia unei afirmatii gratuite de genul “si-au bagat Intel coada”, cu atat mai bine. In caz contrar, ignora ce am spus mai sus…

 6. matose Post author a scris pe:

  VRM-ul intre CH6 si CH7 este identic in proportie de 99%, aceleasi VRM controller cu 4+1 faze cu dublori de faza. Singura diferenta este trecerea la integrate de putere PowIRstage de 60A de la IOR (seria IR355x). Daca nu ma crezi poti sa testezi cu mana ta si sa-mi spui cat de diferit este VRM-ul intre cele doua placi, calibrarea din BIOS este responsabila in mare parte pentru comportamentul diferit. Oricum te sfatuiesc sa-ti revizuiesti tonul si atitudinea…

 7. Monstru a scris pe:

  Taci tu… a citit el pe un site ca unul e 8+4 si unul e 10+2… e clar ca nu avem dreptate… ce integrate… ce controller-e…

 8. Gigel a scris pe:

  Da ce intel are coada, nici nu vreau sa ma gandesc coarne!? πŸ˜‰

 9. Trigger a scris pe:

  Din testele pe care le-am facut eu cu CH7 si Ryzen 2700x este clar ca este peste 8700k in 17 din 20 teste…

 10. Trigger a scris pe:

  Mentionez ca in medie 2700x este cu aprox. 10% mai bun. Procul e setat default in Bios.

 11. Diferente CH6 vs. CH7 (de la Elmor):

  Key highlights:

  – CPU/SOC VRM reconfigured to 10+2 and upgraded to IR3555 Power Stages. Additionally the SOC phases are placed between the CPU phases for lower temperatures.

  – Supports Asynchronous eCLK mode, which allows you to overclock the CPU reference clock independently from Fabric/DRAM and PCI-E.

  – Performance Enhancer option can increase or disable XFR power and current limits allowing you to boost higher and longer. Together with reference clock adjustments this means you can get up to ~4.5 GHz in single threaded loads and 4.2-4.3 GHz in multi threaded. @The Stilt is the original author of this function.

  – Much improved voltage monitoring both in software and at ProbeIt points with differential sensing for CPU Core Voltage, CPU SOC Voltage, DRAM Voltage and EPS12V.

  – Stealth mode which easily disables Aura and on-board LEDs completely, including the power button and Q-Code display.

 12. Foarte tare, ma gandesc serios sa fac un upgrade cu un astfel de procesor, eu am un fx 8300.

 13. Andyy a scris pe:

  Wtff 85 de grade cu racirea aia

 14. Gigel a scris pe:

  Sa vezi consum poate la fps se apropie de intel in rest se bate cu radetul si combinate siderurgice πŸ™‚

 15. Liviu a scris pe:

  Nice effort boyz. Sunt curios daca dati o sesiune de LN2 cu el ?! Ar fi interesant – exista informatii ca ar urca peste 6000 MHz . Se inchide CG si forumul lor … ne asteptam la un val de cetateni ce-si vor da cu parerea “avizat” in cel mai pur stil romanesc.

 16. ten_fan a scris pe:

  Salut. Din ce am inteles cu noile x470 poti face OC numai la 2 core (la cele care sunt aafisate cu steluta in ryzen master), ati incercat sa le duceti numai pe acelea in 4.4-4.5 ?

Lasa-ne un comentariu: