Review – AMD Ryzen Threadripper 1950X & 1920X vs Intel Core i9 7900X

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 10 August, 2017.

Concluzii

 
Au trecut mai bine de doua luni din momentul anuntului facut de Lisa Su la Computex, iar asteptarile noastre si ale voastre fata de AMD Ryzen Threadripper au fost cat se poate de ridicate. De mult nu s-a mai intamplat ca AMD sa detina coroana celui mai puternic procesor de pe planeta, iar acest lucru se intampla astazi, nu cu unul ci cu doua modele. Desigur, in momentul in care discutam despre un salt atat de important este clar ca nu putem avea parte de o victorie pe toate planurile.

In primul rand pentru ca IPC-ul procesoarelor Intel este greu de intrecut, iar in al doilea rand pentru ca multi dezvoltatori de aplicatii nu au optimizat programele pentru un numar atat de ridicat de fire de executie. Din acest motiv, in momentul de fata, pentru gaming Full HD, procesoarele din familia Kaby Lake sau Ryzen (3,5,7) sunt mai potrivite decat un Threadripper sau un Intel Core i9.

Pe de alta parte, pentru creatorii de continut, pentru cei care isi doresc o platforma pe care sa se joace 4K sau sa lucreze cu programe mari consumatoare de resurse, AMD Ryzen Threadripper este cu siguranta cel mai puternic procesor disponibil pe piata, iar cei care fac streaming, artistii digitali sau gamerii care isi doresc cea mai puternica platforma per total se vor bucura cu siguranta de lansarea acestor adevarati monstri.

Mai mult decat atat, chiar daca in momentul de fata quad-core-urile domina segmentul gaming, acesta va fi momentul de care ne vom aminti peste ani de zile, in momentul in care vom utiliza cu totii procesoare cu minim 8 nuclee si 16 fire de executie in sistemele noastre. Chiar daca este doar inceputul, va veni cu siguranta momentul in care, datorita lansarii unor procesoare ca AMD Ryzen Threadripper, vom putea afirma cu tarie… The age of the quad-core is gone. The age of unfathomable multi-core beasts has begun!
 

Comentarii

51 comentarii la: Review – AMD Ryzen Threadripper 1950X & 1920X vs Intel Core i9 7900X

  1. Catalin Radulescu a scris pe:

    Ce test ati folosit la Handbrake?
    h264, h265, vide de 1080, 720 4k?
    nu prea sunt detalii

Lasa-ne un comentariu: