Skylake – Noi detalii arhitecturale de la IDF 2015

Scris de: , in categoria: Editoriale, Procesoare & Chipseturi, in 26 August, 2015.

Arhitectura CPU

 

In ceea ce priveste partea de CPU integrata in noile Skylake avem saltul de performanta cu care Intel ne-a obisnuit deja atunci cand se face trecerea de la o generatie la alta. Ca sa obtina o crestere medie de performanta de ~10% fata de generatia precedenta (Haswell), in special in scenariile care implica multithreading Skylake vine cu imbunatatiri la toate capitolele: front-end, Out-of-Order buffers, execution units, load/store units si Hyper-Threading.

O alta diferenta consta in regimul de folosire al memoriei eDRAM inclusa pe anumite modele ce sunt echipate cu solutie grafica Iris Pro. Daca in cazul Haswell / Broadwell aceasta era vazuta ca un cache L4 si avea o dimensiune fixa de 128MB, in cazul Skylake aceasta sta pe acelasi nivel cu memoria RAM beneficiind de coerenta totala si fiind vizibila pentru toate transferurile ce necesita folosirea memoriei sistemului. Placa video integrata poate alege sa foloseasca exclusiv memoria eDRAM pentru a avea o performanta mai bun. Odata cu Skylake memoria eDRAM poate avea 64MB sau 128MB si vom avea deasemenea mai multe modele ce o vor folosi.

 

snaphsot0009

snaphsot0010

snaphsot0011

snaphsot0013

snaphsot0014

snaphsot0015

Comentarii

4 comentarii la: Skylake – Noi detalii arhitecturale de la IDF 2015

 1. Ionut R a scris pe:

  Frumos articol si utile explicatii, insa am o intrebare: ce procesoare o sa vina cu solutia grafica GT4?

 2. Liviu a scris pe:

  Foarte frumos explicat articolul si destul de interesant . Ceea ce mi se pare personal neinteresant este ca Intel nu dezvaluie termeni pentru “aruncarea” in piata a restul gamei de CPU-uri Skylake , in speta i5 si i3 mai ieftine .

 3. Flip a scris pe:

  Skylake: Core i7 6700K are doar 4 nuclee reale . Punct.

 4. Monstru a scris pe:

  Yup..și România e condusă de pestilieni..

Lasa-ne un comentariu: