Skylake – Noi detalii arhitecturale de la IDF 2015

Scris de: , in categoria: Editoriale, Procesoare & Chipseturi, in 26 August, 2015.

Cuvinte de final

 

Skylake este cu siguranta un mare pas inainte din mai multe considerente. In primul rand aduce imbunatatiri considerabile in ceea ce priveste overclocking-ul extrem: CB / CBB eliminat, control al tensiunilor direct din placa de baza, pasi mult mai fini in ceea ce priveste memoria DDR4 precum si flexibilitatea BCLK-ului precum in vremea FSB-ului.

Daca performanta de procesare a crescut tot cu ~10% fata de generatia anterioara, nu acelasi lucru poate fi spus despre latime de banda a memoriei care se apropie acum de 50GB/s gratie memoriei DDR4 ce poate rula la frecvente de peste 3200MHz direct din fabrica.

Placa video integrata este un alt punct la care Skylake puncteaza decisiv, iar aditia unei solutii cu 72 EU impartita pe trei “slice”-uri si 128MB eDRAM (GT4e) e posibil sa ne uimeasca pe toti in ceea ce priveste performanta in jocuri. Sa nu uitam ca este compatibila DirectX 12, OpenCL 2.0 si OpenGL 4.4, adica ultimele API-uri “la moda”.

Broadwell a fost un experiment din mai multe puncte de vedere: primul procesor pe 14nm si primul procesor cu grafica Iris Pro (GT3 + eDRAM) socketabil, Skylake reuseste sa puncteze exact acolo unde Broadwell nu a reusit si sa vina cu noutati extrem de interesante si utile, exact asa cum ne-am astepta de la un lider in tehnologie ca Intel.

 

CPU2

 

Comentarii

4 comentarii la: Skylake – Noi detalii arhitecturale de la IDF 2015

 1. Ionut R a scris pe:

  Frumos articol si utile explicatii, insa am o intrebare: ce procesoare o sa vina cu solutia grafica GT4?

 2. Liviu a scris pe:

  Foarte frumos explicat articolul si destul de interesant . Ceea ce mi se pare personal neinteresant este ca Intel nu dezvaluie termeni pentru “aruncarea” in piata a restul gamei de CPU-uri Skylake , in speta i5 si i3 mai ieftine .

 3. Flip a scris pe:

  Skylake: Core i7 6700K are doar 4 nuclee reale . Punct.

 4. Monstru a scris pe:

  Yup..și România e condusă de pestilieni..

Lasa-ne un comentariu: