Arhitectura HDT, intre dezamagire si miracol

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Racire, in 4 June, 2010.

BAZA SI SISTEM DE PRINDERE

Am ajuns si la partea in care gasim un sistem de prindere cu push pins. Pentru mine as aceva este inacceptabil pentru ca desi s-ar putea spune ca in unele cazuri si conditii isi poate face treaba destul de bine iar la o anumita categorie de coolere (adica cele cu pret redus) se poate accepta asa ceva eu spun urmatoarele lucruri:

  • sunt coolere ieftine (mai ieftine in orice caz decat “coolerul de fata”) care au prindere metalica, cu backplate metalic si chiar suruburi, asa cum vom vedea in acest articol
  • eu am grija de hardware-ul meu (placa de baza in acest caz) si nu vreau ca un rebut de sistem de prindere sa o curbeze, asa ceva este inadmisibil si nu putem decat sa-i “multumim” lui Intel pentru extraordinara creatie inginereasca care a ruinat o gramada de coolere pana acum, ultimul dintre ele fiind Yasya, despre care am adus vorba la inceputul acestui articol

S1284 nu are prindere pentru socket 1366 si voi folosi prinderea lui Balder care se potriveste perfect. Am precizat la capitolul sistem de prindere in cazul lui Balder ca sistemul lui este departe de a fi perfect, dar in caz de nevoie se poate moda usor pentru o presiune mai buna. Nici in cazul lui Balder si nici in acest caz nu l-am modat. Nu am intampinat probleme la montare, aceasta desfasurandu-se destul de usor.

La nivelul bazei observam o dispunere decalata a heatpipe-urilor, dar inca nu putem sa ne pronuntam exact ce impact va avea asupra performantei pana nu analizam urma de pasta. Avem o distanta de 2mm intre heatpipe-uri, destul de mare si care nu este benefica iar finisarea bazei nu este foarte buna dar nu ridica probleme. Un aspect pozitiv (daca putem vorbi de asa ceva la o baza HDT, ca sa fiu putin rau), este planeitatea foarte buna observata la analiza cu sublerul. Concluzii complete despre planeitate doar dupa analiza urmei de TIM.

Comentarii

14 comentarii la: Arhitectura HDT, intre dezamagire si miracol

  1. Bravo Maestre, un articol de nota 10 ! Foarte bine documentat.

  2. walftob a scris pe:

    Nu pot sa cred cat review de mare! Am ce citi week-end-ul asta. Cred ca ti-a luat ceva timp.

  3. rob overseer a scris pe:

    felicitari pentru articol

  4. Hai ca mai aveai putin si ti se terminau paginile la caiet de atat scris:)

  5. cirthix a scris pe:

    Impressive article, I can only imagine how much time it consumed.

  6. Wow, cand ma gandesc cum arata coolerul meu mi-e rusine.

  7. poparamiro Post author a scris pe:

    Multumesc (thank you), 26.02.2010 was the date of the begining – link:

    http://forum.lab501.ro/showthread.php?t=1378

  8. Tile a scris pe:

    Initial am ramas masca la numarul mare de pagini al review-ului. Ceea ce imi place la acest review este profesionalismul si faptul ca nu scapi nici un detaliu in analiza fiecarui cooler.

  9. meseriasugt a scris pe:

    Cu adevarat impresionant, rar vezi un review atat de complex, ar trebuie sa iti dam fiecare din noi cate o zi din viata pentru a recupera timpul pierdut.

  10. Kebola a scris pe:

    Ciao!
    Pe mine ma intereseaza in ce masura CoolIT ECO poate fi modat.
    Pentru ca eu as vrea:
    1. sa imi cumpar 1 si sa-i adaug un extra radiator (dublu sau triplu). Dar nu stiu cum este partea de mufare.
    SAU
    2. sa imi cumpar 2 si sa folosesc cele 2 radiatoare in serie. (pompa extra o pastrez de rezerva)

  11. poparamiro Post author a scris pe:

    Salut,

    Nu sunt un expert in watercooling dar nu cred ca este o solutie buna sa modezi acest sistem.

    Este posibil ca la adaugarea unui radiator mai mare sa imbunatatesti temperaturile, dar pentru ceva consistent cred ca trebuie sa schimbi si pompa (adica blocul cpu cu totul) si sa adaugi un rezervor, adica alt sistem de racire.

    Trebuie sa elimini toate punctele slabe pentru performante (mult) mai bune, care sa te multumeasca si din pacate lucrul acesta inseamna un custom water cooling si nu modarea lui CooliT.

    Cel mai bine ar fi sa te inscrii pe forum si cu siguranta vei beneficia de sfaturi mult mai bune decat ale mele in ceea ce priveste racirea pe apa.

  12. Silviu a scris pe:

    Eu zic că ar fi fost interesant să vedem şi nişte rezultate ale coolerului stock de la intel. Pentru că intrebarea aia cu “de ce să dau 200 pe un cooler când pot să dau şi 100” se poate transforma in “de ce să iau un cooler când ăla stock poate e suficient?”

  13. danny a scris pe:

    Imi place ca nu scapi niciun detaliu in materie de coolere

  14. Anonim a scris pe:

    Ai aratat tot ce trebuie cu foarte mult profesionalism. Se vede ca acest review este facut cu foarte mult devotament…ai pus suflet in ceea ce ai reusit sa faci, ceea ce noua,cititorilor ne place foarte mult. Esti de nota 11. Felicitari! Un rewiev…”dat dracu'” .
    PS. am invatat multe de aici…Multumesc!

Lasa-ne un comentariu: