Review – Seasonic MagFlow 120mm

Scris de: , in categoria: Racire, in 23 January, 2023.

Rezultate

 

Incepem testele cu turatia maxima a ventilatoarelor (2000rpm), temperatura maxima a procesorului ajungand astfel la 85 oC indiferent daca vorbim de ventilatoarele ML120 Elite sau MagFlow 120mm. Performanta este buna insa zgomotul – asa cum va inchipuiti – este si el pe masura.

 

 

Mai departe am setat 1500 rpm, temperatura inregistrata de procesor a urcat pana la un maxim de 88 oC in cazul Corsair ML120 Elite (primul screenshot), in timp ce Seasonic MagFlow 120mm (al doilea screenshot) au reusit 87 oC obtinand astfel prima victorie contra concurentului direct din acest test. In ceea ce priveste zgomotul generat, MagFlow a fost tacut, insa armonicile generate de miscarea aerului creaza un zgomot mai deranjant decat cel rezultat in urma utilizarii ML120 Elite.

 

 

Pentru ultimul test am setat ventilatoarele la 1000rpm, insa performanta a luat-o la vale, stabilizandu-se insa la o temperatura de 95 oC, diferenta fata de ML120 Elite se mareste la 2 grade, acestea din urma reusind 97 oC. La aceasta turatie ambele ventilatoare sunt imposibil de distins fata de zgomotul de fond.

 

 

Comentarii

8 comentarii la: Review – Seasonic MagFlow 120mm

 1. SeniL a scris pe:

  Dc nu un articol cu cele mai bune ventilatoare pentru radiatoare , pt răcire pe aer sau lichid, sau daca nu , o recomandare va rog !
  Mulțumesc !

 2. adInsane a scris pe:

  Foarte util ar fi unul si despre paste termice, mai ales ca au inceput sa apara (controverstale) solutii cu metal lichid …

 3. Monstru a scris pe:

  Au inceput sa apara? Le testam de 14 ani… https://lab501.ro/racire/cele-mai-bune-paste-termice-metal-vs-carbon-vs-oxizi

 4. adInsane a scris pe:

  articolul asta l-am ratat.

  Multumesc

 5. Monstru a scris pe:

  Uite si unul mai recent – https://lab501.ro/racire/round-up-paste-termice-2017-arctic-cooler-master-ekwb-gelid-ic7-kingpin-cooling-si-thermal-grizzly

 6. nooxy a scris pe:

  Un articol, va rog , si despre paduri termice.Ar fi bune niste recomandari. Multumesc !

 7. Kovacs Laszlo a scris pe:

  Pai dacă la 1500 rpm e ciudata armonica și spre sfârșit zice că ascutitoarele de la Corsair sunt mai silențioase, cam mi-am făcut o idee cât de silențioase sunt aceste “elegante” ventilatoare.
  Iar in materie de db, incrementarile nu sunt liniare, între 21db și 19db sunt ceva diferențe in viața reala…
  Comparația ar fi utila cu adevărat când se ia in considerare A12x25 de la Noctua…

 8. matose a scris pe:

  Sunt foarte silentioase insa aici vorbim de nuante foarte fine, pe radiator zgomotele se reflecta altfel… ca si ventilator de carcasa unde nu avem restrictii e alta situatie. Oricum ML120 Elite sunt niste ventilatoare excelente, nu stiu de unde le-ai gasit ca fiind “ascutitoare” 🙂

Lasa-ne un comentariu: