Review – Seasonic MagFlow 120mm

Scris de: , in categoria: Racire, in 23 January, 2023.

Concluzii

 

Ideea de ventilatoare cu conectare magnetica prin daisy-chain este o gura de aer proaspat, atat in ceea ce priveste impactul la viteza de asamblare a unui sistem, cat si prin simplificarea simtitoare a wiremanagement-ului. Pentru noi, care schimbam ventilatoare aproape zilnic, o astfel de tehnologie precum cea implementata de Seasonic in ventilatoarele MagFlow 120mm ne face viata mult mai simpla. Pretul de 90eu pentru un set de 3 ventilatoare de 120mm fara iluminare poate parea mare insa nu trebuie sa uitam faptul ca avem de-a face cu un ventilator Premium cu o calitate a constructiei de exceptie, lagar FDB si pale construite din LCP (Liquid Crystal Polymer). La o adica, daca e sa ne uitam in magazine, majoritatea ventilatoarelor din acest segment se invart pe la acelasi pret (be quiet! Silent Wings 4, Corsair ML120 Elite sau Noctua NF-A12x25) insa nu beneficiaza de tehnologie de conectare magnetica prin daisy-chain.

Seasonic au demonstrat astazi ca pot sa inoveze si in domeniul atat de ‘banal’ al ventilatoarelor, lansand pe piata seria MagFlow, care reuneste laolalta cele mai bune tehnologii definitorii ale concurentilor. Seasonic preia ideea de ventilatoare magnetice cu conectare daisy-chain a celor de la Lian Li, insa le da o nota de eleganta definitorie, adaugandu-le totodata un rotor intarit si pale din LCP, precum Sterrox-ul celor de la Noctua. Avem eleganta dar si performanta, dupa cum am vazut in testele noastre MagFlow 120mm au reusit temperaturi mai mici cu 1 oC la 1500rpm si cu 2 oC la 1000rpm decat Corsair ML120 Elite. Ce-i drept, ML120 Elite mi s-au parut o idee mai silentioase pe toata gama de turatii insa diferenta a fost atat de mica incat probabil nu va fi remarcata decat de foarte putini dintre voi.

Pentru prima sa incercare pe o piata atat de competitiva si aglomerata, Seasonic ne-au surprins cu o solutie sobra, eleganta dar si performanta. MagFlow 120mm simplifica simtitor constructia unui sistem, oferind totodata flexibilitate prin intermediul cablului fan-to-fan inclus. Alaturi de modelele echivalente de la Corsair, Noctua sau be quiet!, pot recomanda Seasonic MagFlow 120mm fara nici o retinere. Nu avem optiunea de iluminare RGB, insa compenseaza din plin prin modalitatea de atasare magnetica prin mufa proprietara. Abia astept sa vad ce surprize vom mai vedea din partea celor de la Seasonic – va pot spune deja ca nu vom mai avea mult de asteptat!

 

 

Comentarii

8 comentarii la: Review – Seasonic MagFlow 120mm

 1. SeniL a scris pe:

  Dc nu un articol cu cele mai bune ventilatoare pentru radiatoare , pt răcire pe aer sau lichid, sau daca nu , o recomandare va rog !
  Mulțumesc !

 2. adInsane a scris pe:

  Foarte util ar fi unul si despre paste termice, mai ales ca au inceput sa apara (controverstale) solutii cu metal lichid …

 3. Monstru a scris pe:

  Au inceput sa apara? Le testam de 14 ani… https://lab501.ro/racire/cele-mai-bune-paste-termice-metal-vs-carbon-vs-oxizi

 4. adInsane a scris pe:

  articolul asta l-am ratat.

  Multumesc

 5. Monstru a scris pe:

  Uite si unul mai recent – https://lab501.ro/racire/round-up-paste-termice-2017-arctic-cooler-master-ekwb-gelid-ic7-kingpin-cooling-si-thermal-grizzly

 6. nooxy a scris pe:

  Un articol, va rog , si despre paduri termice.Ar fi bune niste recomandari. Multumesc !

 7. Kovacs Laszlo a scris pe:

  Pai dacă la 1500 rpm e ciudata armonica și spre sfârșit zice că ascutitoarele de la Corsair sunt mai silențioase, cam mi-am făcut o idee cât de silențioase sunt aceste “elegante” ventilatoare.
  Iar in materie de db, incrementarile nu sunt liniare, între 21db și 19db sunt ceva diferențe in viața reala…
  Comparația ar fi utila cu adevărat când se ia in considerare A12x25 de la Noctua…

 8. matose a scris pe:

  Sunt foarte silentioase insa aici vorbim de nuante foarte fine, pe radiator zgomotele se reflecta altfel… ca si ventilator de carcasa unde nu avem restrictii e alta situatie. Oricum ML120 Elite sunt niste ventilatoare excelente, nu stiu de unde le-ai gasit ca fiind “ascutitoare” 🙂

Lasa-ne un comentariu: