Nvidia urmareste investitii eficiente pe timp de criza

Scris de: , in categoria: Stiri, in 16 March, 2009.

Criza economica nu avea cum sa nu afecteze si gigantul Nvidia, care (conform digitimes) va anula in 2009 evenimentul anual principal pe care il patrona, Nvision.

Motivatia pentru care nu isi va mai prezenta cu fast tehnologiile si perspectivele acestora este, potrivit Nvidia, afluxul scazut de participanti prognozat, datorat, la randu-i, crizei economice actuale.

In schimb, la sfarsitul saptamanii trecute, Nvidia a lansat la nivel mondial un program de investitii (ce pot varia intre 500.000$ si 5.000.000$) destinat sprijinirii companiilor dezvoltatoare de software care adopta procesarea efectuata in principal de catre placa video (GPU), prin intermediul CUDA.

Denumit GPU Ventures, acesta tinteste implementarea CUDA atat in aplicatiile profesionale, cat si in cele adresate consumatorilor obisnuiti, precum optimizarea vizuala (imbunatatirea calitatii imaginilor), cercetarea stiintifica, analiza financiara si interfetele 3D.

Practic, prin aceste investitii consistente, Nvidia urmareste in anii urmatori transformarea CUDA dintr-o tehnologie emergenta intr-una cheie inclusiv la nivelul utilizatorului de rand; la nivelul profesionistilor, rezultatele nu intarzie sa apara, chiar astazi Fujitsu Siemens anuntand statiile de lucru din seria CELSIUS ce implementeaza procesoare grafice Tesla C1060 (aceste server-e avand titulatura de „supercalculatoare bazate pe GPU”).

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: