Vesti despre tehnologiile Nvidia CUDA si 3D Vision

Scris de: , in categoria: Stiri, in 6 March, 2009.

Despre CUDA (si GPGPU – General-Purpose computation on GPUs) v-a vorbit colegul meu Matei intr-un articol anterior. Utilitatea acesteia pentru utilizatorul obisnuit poate creste numai concomitent cu numarul aplicatiilor optimizate pentru CUDA.

Si iata ca un nou program important va permite placii video Nvidia sa grabeasca procesarea in anumite cazuri: ultima versiune Nero Move it imbunatateste timpul de codare video (de la cateva ore la cateva minute pentru un fisier H.264, conform comunicatului de presa) si reduce astfel sarcina alocata procesorului.

Din nou, si despre 3D Vision va vorbisem intr-un articol precedent. Aceasta tehnologie permite jucatorilor o experienta 3D inedita cu ajutorul unor ochelari speciali si a unui monitor cu o rata de refresh de 120 HZ.

La CeBIT, reprezentantii mai multor producatori de jocuri au avut ocazia sa testeze acest nou produs, reamintesc, deja compatibil cu peste 350 de titluri. Opiniile tuturor au fost foarte bune, si extrem de incurajatoare pentru viitorul acestei tehnologii. Au oferit testimoniale membrii unor companii precum Slightly Mad Studios, Capcom, THQ, Maxis, Criterion Games, 1C Publishing, Massive Entertainment, Metropolis Software sau CD Projekt RED, dezvoltatori ai unor jocuri celebre.

In SUA, numai ochelarii si emitatorul IR necesar costa 199$, iar un kit format dintr-un monitor de 22″ + ochelari costa 598$. In Romania, disponibilitatea este sublima, dar lipseste cu desavarsire. Asta daca nu cumva „va coafeaza” o pre-comanda, la un pret nespecificat…

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: