Corsair AX1200i digital PSU – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 23 January, 2013.

Analiza interioara

 

 

Ventilatorul folosit este un Yate Loon D14BH-12, un ventilator de calitate cu rulmenti. Avand 140mm in diametru si consumand doar 0.7A de la linia de +12v, nu mi-as dori sa aud acest ventilator la turatie maxima. Din fericire, management-ul turatiei ventilatorului din AX1200i isi face treaba foarte bine: pana la o incarcare de ~500W sursa ramane in modul fanless, iar apoi ventilatorul incepe sa se invarta cu doar 600rpm.

 

 

 

Interiorul sursei arata foarte aglomerat din pricina numarului considerabil de componente, insa totul este dispus foarte ordonat. Radiatoarele, in mod ciudat pentru o sursa de 1200W, nu sunt deloc mari. Asemanarile dintre AX1200 si AX1200i sunt evidente in ceea ce priveste layout-ul, pentru ca cei de la Corsair au ales sa pastreze OEM-ul, Flextronics in cazul de fata. Principala diferenta consta in inlocuirea controller-ului PFC/PWM cu procesorul de semnal care analizeaza parametrii in care functioneaza sursa si face schimbarile potrivite.

Din punct de vedere al calitatii constructiei nu se poate reprosa aproape nimic acestei surse. Atat calitatea lipiturilor cat si selectia componentelor sunt la nivel inalt. Condensatorii, de exemplu, au origini nipone – doi electrolitici produsi de Panasonic in primar, certificati pentru buna functionare la 105˚C, iar in secundar se gasesc condensatori solizi produsi de FPCAP (ca si in cazul placii de baza Rampage IV Extreme).

 

 

 

Din perspectiva zonei de filtrare, AX1200i sta foarte bine. Aici se regasesc patru condensatori Y, doi condensatori X, trei bobine precum si un varistor pe baza de oxid de metal. Aceste componente au rolul de a proteja atat sursa cat si restul componentelor alimentate impotriva fluctuatiilor de tensiune din reteaua electrica, asa ca AX1200i ofera un nivel ridicat de siguranta.

 

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Corsair AX1200i digital PSU – Test practic

  1. Puschy a scris pe:

    wow ce sursa tare

  2. Adi a scris pe:

    Uau, cam scumpa totusi…

  3. OCVein a scris pe:

    O detin, si mi se pare superb faptul ca poate fi verificat prin software.. Corsair Link isi merita banii. Abia astept sa pun ceva solicitant pe ea 🙂
    Faptul ca poate tine frau la 1400w o face flagship, a mai fost declarata de un site serios flagshipul anului 2014.

Lasa-ne un comentariu: