Nvidia GTX480 – performanta in configuratii multi-card

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 12 May, 2010.


.

Consum


.
Pentru a determina consumul am folosit un aparat de masura a consumului la priza si am rulat benchmark-ul folosit pentru Crysys Warhead, 1920×1200, AA 8X, DX10, Enthusiast, precum si FURMark 1.70, in mod Stability Test. Consumul afisat in tabel este consumul intregului sistem. Consumul maxim al sistemului poate fi mai ridicat in cazul in care rulam mai multe stress-tester-e in paralel pentru fiecare componenta, dar pe noi ne intereseaza consumul maxim in situatii reale. De asemenea, consumul poate diferi de TDP-ul specificat de producator, in functie de cat de bine utilizeaza cele doua programe folosite intreaga capacitate a fiecarei placi video testate.

Fanilor ATI carora le-a disparut zambetul de pe fata pe parcursul lecturarii ultimelor pagini, le spun doar atat. Tineti-va bine de burta, nu consumati lichide in timp ce priviti graficul de mai sus, si radeti. Da domnilor, la fel cum solutiile bazate pe GTX 480 intrec solutiile bazate pe HD5870 in jocurile DX11, exact la fel le depasesc si din punct de vedere al consumului. Pur si simplu nu exista termen de comparatie. Ambele solutii “scaleaza” liniar, ceea ce dovedeste faptul ca nucleele sunt incarcate relativ egal. “Scalarea” solutiilor de tip SLI este mult mai impresionanta decat cea a solutiilor CrossfireX, acesta fiind evident un dezavantaj. De altfel, nu recomand configuratii bazate pe mai mult de doua placi GTX 480 decat celor care dispun de surse foarte solide si nu sunt interesati absolut deloc de consum, temperaturi sau nivel de zgomot. Performanta se plateste, si in cazul configuratiilor 3SLI si 4Way SLI, pretul este unul pe masura performantelor.

Comentarii

10 comentarii la: Nvidia GTX480 – performanta in configuratii multi-card

  1. Trance a scris pe:

   Bravo pt articol, o monstruozitate ce-a fost acolo 🙂

   Acum ma intreb daca 4 way SLI > CF 5970?

   ps. @Monstru, probleme de driveri Nvidia? Oh my…:)

  2. Monstru Post author a scris pe:

   2xHD5870>2xHD5850>5970 – cum crezi ca se comporta daca dublezi numerele?

  3. stefan a scris pe:

   suna urat dar este un termen “Medical”

   4 way sli = masturbare tehnologica

  4. DanD a scris pe:

   normal ca chuck norris – ce intrebare e asta?

  5. Monstru Post author a scris pe:

   Asta era raspunsul pe care il asteptam :D:D:D

  6. Tile a scris pe:

   O astfel de configuratie impune watercooling fara discutie. Carcasele tower existente pe piata sunt insuficiente pentru a gazdui aceasta configuratie si circuitele de watercooling aferente. Numai o carcasa cubica gen MountainMods sau una custom made se poate achita de sarcina. Custom cases anyone ?

  7. Ho ho, ms pentru articol. Ma apuc acu sa-l citesc.

  8. NOMAD a scris pe:

   Cine nu ar vrea sa aiba un asemenea sistem.

  9. Vise…Vise..:( ..visam cu ochii deschisi..

  10. Vlad a scris pe:

   Sectiunea Consum parca zici ca se aseamana cu tabelul de consum general de curent al unei metropole:))

  Lasa-ne un comentariu: