TEST – Chipset-uri pentru Conroe

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 25 December, 2007.

Nu mai putin de 6 placi de baza motorizate de 6 chipset-uri diferite s-au intalnit sa-si masoare fortele si sa isi demonstreze meritul de a sustine o familie de procesoare care a dominat clar perioada 2006-2007, Intel Core 2 Duo.

As incepe prin a multumi celor care au sustinut aceasta initiativa si mi-au pus la dispozitie anumite placi de baza pentru teste. Ii multumesc lui Caligula pentru oportunitatea de a testa chipset-ul fabricat de AMD pentru Intel, si anume X1250, in implementarea sa Asrock 4Core1333 Full HD. De asemenea as vrea sa le multumesc celor de la Soliton pentru EVGA nforce 680i SLI T1 si celor de la PcFactory pentru EVGA nForce 610i, dorinta acestor firme de a sustine initiativele entuziastilor fiind salutara. Nu in ultimul rand as vrea sa ii multumesc partenerului meu in realizarea acestui test, si anume Artanis , pentru ca mi-a schimbat parerea despre formatul mATX punandu-mi la dispozitie pentru teste placa Gigabyte GA-G33M-DS2R, pentru rabdarea de care a dat dovada centralizand datele, realizand graficele si nu in ultimul rand pentru ca a tras de mine sa termin testul asta care s-a intins pe parcursul mai multor saptamani . Tot aici as vrea sa le multumesc si lui M1cutzu si matose pentru sfaturi legate de acest test precum si sustinere morala.

Ei bine….iata ca in timp ce unii incercau plini de entuziasm noile aparitii din domeniul nostru si scoteau untul din HD3850, 8800GT sau QX9650, eu testam …placi de baza mai vechi sau mai noi.
Din pacate nu am avut la dispozitie nici o implementare a chipset-ului 975X, dar cred ca acest aspect nu este chiar vital daca ne gandim ca din cauza varstei acestui chipset precum si a posibilitatilor sale de overclocking (ma refer la FSB), aceasta solutie nu mai este foarte raspandita prin calculatoarele noastre. Pe de alta parte, 790i respectiv X48 inca nu au fost lansate pe piata oficial asa ca acest test acopera o serie de chipset-uri performante dar si unele interesante, prezentand solutii atat pentru entuziasti cat si pentru cei care isi doresc un sistem low-cost fara a avea insa pretentia de a acoperi toate chipset-urile care suporta Conroe.

Comentarii

Niciun comentariu la: TEST – Chipset-uri pentru Conroe

Lasa-ne un comentariu: