Cooler Master Silent Pro M2 1500W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 10 July, 2012.

 

Concluzii

 

Cooler Master Silent Pro M2 1500W se gaseste in acest moment pe piata cu un pret de aproximativ 1500RON, acolo unde se bate cu doua tipuri de surse: fie cu acelasi wattaj de 1.5kW, fie cu wattaj mai mic (1200W – 1300W) si eficienta mai mare. Si chiar daca performantele sunt foarte bune pentru prima categorie, ma tem ca cel de-al doilea tip de sursa, care are si un pret ceva mai mic, ameninta cel mai mult Cooler Master-ul.

Problema sta in felul urmator: sistemul la frecvente stock consuma cam 1050W, consum pe care si o sursa de ~1200W este capabila sa il tina. Daca asta inseamna o eficienta mai mare si un pret mai mic alegerea cred ca este clara pentru oricine. Pe de alta parte, cele doua rail-uri de +12v capabile de 120A cumulat nu au fost suficiente pentru a permite maximizarea frecventelor procesorului sau placilor video. Drept e ca rularea unui 3DMark nu va consuma niciodata cat Prime95 + FurMark, dar ultimul lucru pe care vrei sa il faci in timpul unei sesiune de benchmarking e sa te apropii de limita OCP-ului. Poate ati vazut acele setup-uri nebune cu 4 placi video, toate sub LN2, alimentate insa de la doua surse…

Aceasta varianta de 1.5kW a seriei Silent Pro M2 ar putea atrage totusi o anume clientela, acei oameni care vor rula un astfel de setup quad-VGA si vor sa nu incarce sursa aproape de valoarea ei de pe eticheta, sa ii mai lase cativa watii incat sa respire. Sursa de fata este fara dubii un monstru capabil de o stabilitate foarte buna a voltajelor chiar si la un consum de 1550W, problema lui este pozitionarea pe piata. Fie ramai un monstru pana la capat si faci ceea ce altii nu pot face, fie ramai modest si deprinzi bunerele maniere.

 

 

Comentarii

6 comentarii la: Cooler Master Silent Pro M2 1500W – Test practic

  1. Salve,

    Nu inteleg de ce in plina vara nu se fac si niste teste sau/si prezentari, la diferite siteme de racire: ventilatoare, siteme alternative de racire sau, de ce nu, ceva din zona excentrica! 🙂
    Inteleg ca pentru anumite componente primite de la firmele producatoare sau reprezentatii acestora, trebuiesc facute niste articole prioritare (reviews), dar as dori sa tineti cont si de sezonul in care ne aflam.
    Ce ar cere micul utilizator in acest sezon?
    M-ar interesa daca se poate, niste teste cu ventilatorul – Joujye BW-1238B-PWM (http://www.jj-computer.com/index.php?id=730).

    Multumesc pentru intelegere. 🙂

  2. Monstru a scris pe:

    La categoria racire gasesti suficiente teste pe aceasta tema. In al doilea rand, nu testam ventilatoare si in al treilea rand, maestrul racirii, Ramiro, este in vacanta.

  3. Monstru a scris pe:

    Si da, este vorba si de producatorii care trimit produsele la test. Ramiro asteapta de luni bune Thermalright Silver Arow SB-E ca sa il compare cu Phanteks si NH-D14. Daca tovarasii de la Thermalright sau reprezentantii lor locali nu trimit sample-ul odata, eu ce sa le fac?

  4. @Monstru, sper ca te-ai grabit cind ai scris: “nu testam ventilatoare”. Doar nu sint masini de cusut sau articole din domeniul papetariei.
    In orice caz, ar trebui facute si cronici despre acest segment (ventilatoare) asa cum se pot intilnii si pe alte site-uri. Exeple sint destule. Doar fac parte integranta din cadrul PC-ului; sint niste componente alte acestuia.
    Prin chestiunea mentionata mai sus am crezut ca o sa prezinte interes, prin acest fel aducindu-se citeva mici exemple de sezon, din partea vostra sau a altor utilizatori pasionati de asa ceva. De la poze, la diferite articole de pretutindeni, amuzante sau nu.
    Ca o sugestie. Ar trebui sa scrieti la mai multi producatori de componente fie ca sint “noi in bransa” sau “mari”. Important sa primiti componente din partea lor iar utilizatorii sa-si faca o parere despre acestea, desigur, prin intermediul cronicilor voastre. 🙂

  5. Monstru a scris pe:

    Ehehe, cat de gresit ai inteles ce am zis. Noi nu testam ventilatoare, asa e. Nu pentru ca nu le consideram importante, ci pentru ca odata, de mult, cand ne-am gandit sa punem la punct o metodologie corecta pentru testarea lor, am ajuns la concluzia ca nimeni din industria asta nu testeaza ventilatoare asa cum trebuie, si ca sa o facem asa cum credem noi ca ar trebui testate defapt ne-ar costa foarte multi bani si foarte mult timp.

    Problema nu tine de scule (dBmetru sau anemometru), avem sau le putem cumpara. Problema tine de reactia diferitelor categorii de oameni la anumite frecvente si de perceptia lor legata de silenziozitate. Asa ceva se poate testa doar pe esantioane mai mare de 100 de subiecti, in conditii speciale.

    Inainte de testele lui Ramiro, nimeni nu testa cooler-e asa cum ar trebui. In timp, chiar si cei de la SPCR si-au modificat incet incet metodologia, influentati de nebuniile pe crae le face haiducul. Acolo a fost relativ simplu de rezolvat – pasiune si munca titanica a unui om au schimbat ceva. Ei bine, in cazul ventilatoarelor, lucrurile sunt mai complicate decat in cazul cooler-elor, daca iti vine sa crezi asa ceva 🙂

  6. Cosmin a scris pe:

    Ca posesor de Enermax MaxRevo 1500W, pot sa afirm (chiar nu sunt subiectiv), ca sursa celor de la Cooler Master lasa de dorit, daca ne raportam la suma platita. Un exemplu concret e constructia acesteia. Comparati CM cu poza de mai jos, si cred ca v-ati convins:

    http://www.techpowerup.com/reviews/Enermax/EMR1350EWT/images/in_top_quarter.jpg

Lasa-ne un comentariu: