Cooltek Value Series 650W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 9 August, 2012.

 

Dupa Seasonic M12II Bronze si Enermax Platimax poate fi greu sa gasesti partea interesanta a unui articol despre o sursa de buget. Adevarul este ca articolul de astazi nu este mai putin important dintr-un simplu motiv: volumul mare de vanzari se obtine cu produse entry-level si mainstream, nicidecum cu flagship-uri. Si pentru ca noi, cei de la LAB501, ne-am propus sa ajutam cat mai multa lume prin articolele noastre, nu puteam rata ocazia sa prezentam inca o sursa de alimentare din categoria entry-level.

Neamtu-i practic, nu? Eu asa ma gandesc, din moment ce atat LC-Power-ul pe care l-am testat in trecut cat si sursa de astazi vin din Germania. Firma Cooltek produce o gama diversa de componente si accesorii pentru PC-uri, variind de la cooler-e, carcase si surse pana la ventilatoare sau cabluri si adaptoare.

Chiar si pentru neamt e greu insa sa construiesti o sursa ieftina. Am vazut cu ocazia altor review-uri ca este foarte greu de atins echilibrul intre performanta electronicii, temperaturi, nivel de zgomot si calitate a constructiei in aceasta categorie de pret de aproximativ 200 de lei. Asadar, sa purcedem cu analiza, sa vedem daca nemtii de la Cooltek au gasit echilibrul iar compromisurile facute nu sunt prea mari pentru a recomanda modelul CVS 650W.

 

 

Comentarii

5 comentarii la: Cooltek Value Series 650W – Test practic

  1. Sid a scris pe:

    Titlu pagina 3 “Enermax Platimax 1000W – Analiza interioara”

  2. S.Florin a scris pe:

    Hmm, surprins surprins, avand in vedere ca este un HEC ieftin. Frumos review, dar nu vad enumerati nicaieri conerctori(in review). Ce asi mai vrea sa vad din categoria surse ieftine, ar fi ceva de la N-JOY, care promit multe (pe hartie).

  3. Monstru a scris pe:

    Florin – dimensiunile, numarul si tipul conectorilor, toate acestea sunt totusi usor de gasit pe site-ul producatorului sau in specificatiile afisate in magazine.

  4. Pana la urma este ok….raport calitate/pret

  5. JohnnyD a scris pe:

    Eu cred ca sunt mai multe probleme legate de sursa asta :
    – sursa evident nu are certificare reala(se poate verifica pe site-ul oficial http://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSupplies.aspx – nu apare cu nici un model);
    – daca ar fi avut certificare reala evident tinea macar cat scrie pe eticheta adica 650W.
    – avand in vedere aceste lucruri cred ca cei 560W pe care ii banuiti ca ii are nu este real pentru ca a fost calculat pe baza unei eficiente de 80% care nu exista si a celor maxim 690W trasi din priza (0.8 x 690 = ~560W. .
    – supozitia mea este ca avem de a face un un design HEC de 450-500W(care poate avea certificare la wataj-ul real) la care s-a umblat la OPP si evident reetichetare umflata cu 100-150W.

Lasa-ne un comentariu: