Cooltek Value Series 650W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 9 August, 2012.

 

Tema cromatica folosita de Cooltek se bazeaza pe combinatia dintre alb si albastru. Si pentru ca produsul trebuie sa fie vandut la un pret cat mai mic, ambalajul intra in categoria celor mici si inghesuite, plus ca sursa nu este protejata decat de cartonul exterior. As fi renuntat mai degraba la vopsea si desene decat la protectia suplimentara impotriva socurilor si zgarieturilor. Pe de alta parte bundle-ul este mai mult decat complet, incluzand atat cablul de alimentare, suruburile de prindere si manualul utilizatorului cat si niste zip-ties si un adaptor pentru alimentare PCI-Express.

 

 

 

Sursa in sine este vopsita intr-un gri mat si e aspra la atingere, oarecum asemanator cu seria Platimax. O diferenta mare poate fi observata insa la calitatea materialelor folosite si a constructiei in general. Chiar daca pentru acesti bani nimeni nu se poate astepta sa primeasca vreun tanc, mare mi-a fost mirarea ca tabla se indoaie chiar si la montarea/demontarea suruburilor. Ma rog, avantajul cu o astfel de tabla moale e ca o poti indoi la loc presupun.

In afara de carcasa usor de modelat nu raman multe lucruri de reprosat constructiei exterioare. Surprinzator, cablurile sunt sleeve-uite integral, chiar daca se pot vedea firele prin tesatura iar zonele apropiate de conectori raman descoperite. Este binevenit si ventilatorul de 140mm deoarece cresc sansele sa avem de-a face cu o sursa silentioasa, aspect important zic eu pentru un PC tinut sub birou.

 

 

 

Pe partea de jos a sursei se gaseste eticheta cu specificatiile electronice. Sursa Cooltek de 650W beneficiaza de un design dual-rail +12v capabile de a furniza 25A, respectiv 20A, in timp ce rail-ul de +3.3v poate duce 32A, iar cel de +5v 35A. Distributia este mai mult decat edificatoare, producatorul german nu se asteapta ca cineva sa alimenteze un procesor sau o placa video gurmanda de la aceasta sursa.

 

 

Comentarii

5 comentarii la: Cooltek Value Series 650W – Test practic

  1. Sid a scris pe:

    Titlu pagina 3 “Enermax Platimax 1000W – Analiza interioara”

  2. S.Florin a scris pe:

    Hmm, surprins surprins, avand in vedere ca este un HEC ieftin. Frumos review, dar nu vad enumerati nicaieri conerctori(in review). Ce asi mai vrea sa vad din categoria surse ieftine, ar fi ceva de la N-JOY, care promit multe (pe hartie).

  3. Monstru a scris pe:

    Florin – dimensiunile, numarul si tipul conectorilor, toate acestea sunt totusi usor de gasit pe site-ul producatorului sau in specificatiile afisate in magazine.

  4. Pana la urma este ok….raport calitate/pret

  5. JohnnyD a scris pe:

    Eu cred ca sunt mai multe probleme legate de sursa asta :
    – sursa evident nu are certificare reala(se poate verifica pe site-ul oficial http://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSupplies.aspx – nu apare cu nici un model);
    – daca ar fi avut certificare reala evident tinea macar cat scrie pe eticheta adica 650W.
    – avand in vedere aceste lucruri cred ca cei 560W pe care ii banuiti ca ii are nu este real pentru ca a fost calculat pe baza unei eficiente de 80% care nu exista si a celor maxim 690W trasi din priza (0.8 x 690 = ~560W. .
    – supozitia mea este ca avem de a face un un design HEC de 450-500W(care poate avea certificare la wataj-ul real) la care s-a umblat la OPP si evident reetichetare umflata cu 100-150W.

Lasa-ne un comentariu: