Cooltek Value Series 650W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 9 August, 2012.

 

 

Ventilatorul folosit este un DF1402512SELN, ale carui specificatii nu sunt de gasit. Totusi, din cod reiese ca foloseste un lagar cu bucsa, o solutie silentioasa insa care poate avea probleme de fiabilitate in special intr-o sursa, unde conditiile de lucru sunt ceva mai aspre.

 

 

Nu sunt multe de povestit in legatura cu electronica pe care o foloseste sursa Cooltek, aceasta fiind fabricata de catre HEC. Tipic pentru o sursa ieftina, interiorul este mai mult golas, radiatoarele au dimensiuni mici, iar numarul componentelor folosite este scazut. Din etajul de filtrare, de exemplu, lipseste varistorul care sa protejeze sursa (si restul sistemului) la varfurile de tensiune din reteaua electrica.

Calitatea constructiei si a componentelor folosite nu iese in evidenta cu nimic bun. De exemplu, condensatorul din primar vine din China, in timp ce electroliticii din secundar sunt produsi de Teapo, companie cu sediul in Taiwan. De asemenea, design-ul group regulated nu reprezinta un punct de pornire prea bun in ceea ce priveste performanta. Salvarea ar putea veni ca urmare a amperajelor mici de pe cele doua linii de +12v insa.

 

 

 

Comentarii

5 comentarii la: Cooltek Value Series 650W – Test practic

  1. Sid a scris pe:

    Titlu pagina 3 “Enermax Platimax 1000W – Analiza interioara”

  2. S.Florin a scris pe:

    Hmm, surprins surprins, avand in vedere ca este un HEC ieftin. Frumos review, dar nu vad enumerati nicaieri conerctori(in review). Ce asi mai vrea sa vad din categoria surse ieftine, ar fi ceva de la N-JOY, care promit multe (pe hartie).

  3. Monstru a scris pe:

    Florin – dimensiunile, numarul si tipul conectorilor, toate acestea sunt totusi usor de gasit pe site-ul producatorului sau in specificatiile afisate in magazine.

  4. Pana la urma este ok….raport calitate/pret

  5. JohnnyD a scris pe:

    Eu cred ca sunt mai multe probleme legate de sursa asta :
    – sursa evident nu are certificare reala(se poate verifica pe site-ul oficial http://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSupplies.aspx – nu apare cu nici un model);
    – daca ar fi avut certificare reala evident tinea macar cat scrie pe eticheta adica 650W.
    – avand in vedere aceste lucruri cred ca cei 560W pe care ii banuiti ca ii are nu este real pentru ca a fost calculat pe baza unei eficiente de 80% care nu exista si a celor maxim 690W trasi din priza (0.8 x 690 = ~560W. .
    – supozitia mea este ca avem de a face un un design HEC de 450-500W(care poate avea certificare la wataj-ul real) la care s-a umblat la OPP si evident reetichetare umflata cu 100-150W.

Lasa-ne un comentariu: