Corsair CX600 v2 – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 28 March, 2013.

Analiza interioara

 

K5__0007

 

Ventilatorul folosit este un D12SH-12 cu diametrul de 120mm, produs de Yate Loon, asemanator cu ce am vazut in Lepa G650 si FSP Raider. Cel din sursa Corsair foloseste un lagar cu bucsa, o solutie mai putin longeviva decat lagarul cu rulmenti. Singurul avantaj al acestei solutii o reprezinta lipsa zgomotului de motor mai redus. Fiabilitatea in timp are de suferit insa, iar acest factor este crucial pentru o sursa de calculator, din moment ce ea nu se schimba atat de des precum restul componentelor. Ventilatorul din CX600 se poate tura destul de tare, turatia maxima specificata fiind de 2800rpm, si desi nu l-am vazut turandu-se chiar atat de tare, volumul de aer miscat este suficient de mare incat zgomotul sa ii poata deranja pe cei cu urechea mai sensibila.

 

K5__0008

 

Ajungand la electronica ce “motorizeaza” aceasta sursa, primim explicatia pentru care pachetul a fost atat de usor. Partea electronica este bazata pe o platforma CWT, iar interiorul sursei Corsair difera mult fata de altele low-end. Desi suntem obisnuiti sa vedem in aceasta categorie de pret surse golase, CX600 arata destul de aglomerat la interior. Radiatoarele mari si multimea de fire conduc la aceasta impresie, iar calitatea constructiei este si ea destul de buna. Lipiturile sunt cu siguranta mai bine realizate decat la alte surse concurente.

Dar, pe cat laudam calitatea constructiei, pe atat trebuie sa criticam selectia componentelor. Atat in primar cat si in secundar se gasesc electrolitici produsi de Samxon, o firma de provenienta chineza. In secundar se mai gasesc rasfirati si cativa condensatori Teapo, acestia venind direct din Taiwan. Dac-ar fi sa gasim o parte buna in toata aceasta poveste, aceea ar fi ca toti condensatorii din secundar sunt certificati pentru buna functionare la 105˚C, in timp ce electroliticul din primar este certificat la numai 85˚C.

 

K5__0009

 

K5__0010

 

Zona de filtrare contine patru condensatori Y, doi condensatori X, doua bobine si un varistor. Aceste componente au rolul de a prelua varfurile de tensiune ce pot aparea in reteaua electrica protejand astfel atat sursa cat si restul componentelor alimentate iar CX600 puncteaza bine la acest capitol. Avand o asemenea importanta, ma bucur cand vad chiar si o sursa accesibila ca ia etajul de filtrare in serios. Principalul beneficiu este fiabilitatea sporita, pe care l-as categorisi drept unul dintre cele mai importante lucruri la o sursa de alimentare.

 

K5__0011

K5__0013

 

Comentarii

3 comentarii la: Corsair CX600 v2 – Test practic

  1. theBrain a scris pe:

    E off topic intrebarea mea, dar ce parere aveti despre sursele Chieftech. Nu am gasit niciuna in testele voastre si sunt curios sa aflu parerea voastra. Eu am o Chieftech A-80 de 750w, semimodulara. Inainte am avut una de 390w mai veche, tot Chieftech nici macar 80+ care mi-a tinut Phenom-ul 955 overclockat la 4ghz si doua placi HD6770 in cfx, overclockate si alea de la 800 la 850 pe gpu si 1200 la mem(pe care le am si acum) plus 2 hdd-uri de 500 si ce mai consuma sistemul pe acolo. Eu am facut o socoteala ca probabil procul se ducea pe la 200w si placile fara OC impreuna cam 160, eu zic ca nu-i rau deloc de la o sursa de 390w si veche de 4-5 ani.

  2. Monstru a scris pe:

    Sunt surse cinstite si de incredere, asa in general.

  3. justyn a scris pe:

    am o sursa de la nox urano de 500W greseala mea ca am luat fara sa gandesc mi se restarteaza pc cand ma joc 20 de minute pe un sistem FX8320 si un GTX460 acum am si eu nevoie de un sfat de la oameni profesionisti ce sursa imi recomandati ca sa nu mai intampin probleme!Multumesc

Lasa-ne un comentariu: