Corsair CX600 v2 – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 28 March, 2013.

Concluzii

 

Inca o zi, inca o sursa accesibila, inca un review. Si am ajuns la concluzie, acolo unde recapitulam testele facute si impresiile pe care sursa mi le-a lasat. Si pentru ca vorbim despre o sursa din aceasta categorie, as fi trecut prin minusurile si dezavantajele sale insa la CX600 lucrurile stau putin altfel. Nu pentru ca sursa Corsair ar fi un specimen incredibil, un campion al cifrelor si raportului pret/performanta, ci pentru ca producatorul american a construit un produs echilibrat.

Experienta inginerilor de la Corsair se vede, dar nu putem vorbi despre un campion al surselor mainstream. Nu ii putem pune aceasta eticheta lui CX600 din doua motive din punctul meu de vedere. In primul rand, performanta electronicii nu este cea mai grozava atunci cand ne apropiem de puterea nominala. Da, pana la 450-500W totul merge bine si frumos, iar sursa poate livra chiar mai mult decat scrie pe eticheta. Dar atunci cand face acest lucru, voltajele scad atat de mult incat se apropie de limita specificatiilor ATX. In al doilea rand, garantia de 3 ani nu impresioneaza. De fapt, folosirea unui ventilator cu lagar pe bucsa si a condensatorilor Samxon si Teapo vorbeste destul de mult despre acest lucru.

Punand CX600 in contextul surselor mainstream cred ca avem de-a face cu un “jack of all trades, master of none”. La 300RON, pretul de comercializare nu este cel mai scazut si lumea poate incepe sa aiba pretentii de la o sursa. De ce ar fi asta o problema pentru CX600? Pentru ca nu este nici cea mai silentioasa, nici cea mai performanta, nici cea mai frumoasa. Exista suficiente alternative pentru ca sa-mi fie greu sa recomand CX600. Dar fara dubii sursa Corsair este completa si va face pereche buna cu orice sistem desktop mainstream.

 

K5__9995

 

Comentarii

3 comentarii la: Corsair CX600 v2 – Test practic

  1. theBrain a scris pe:

    E off topic intrebarea mea, dar ce parere aveti despre sursele Chieftech. Nu am gasit niciuna in testele voastre si sunt curios sa aflu parerea voastra. Eu am o Chieftech A-80 de 750w, semimodulara. Inainte am avut una de 390w mai veche, tot Chieftech nici macar 80+ care mi-a tinut Phenom-ul 955 overclockat la 4ghz si doua placi HD6770 in cfx, overclockate si alea de la 800 la 850 pe gpu si 1200 la mem(pe care le am si acum) plus 2 hdd-uri de 500 si ce mai consuma sistemul pe acolo. Eu am facut o socoteala ca probabil procul se ducea pe la 200w si placile fara OC impreuna cam 160, eu zic ca nu-i rau deloc de la o sursa de 390w si veche de 4-5 ani.

  2. Monstru a scris pe:

    Sunt surse cinstite si de incredere, asa in general.

  3. justyn a scris pe:

    am o sursa de la nox urano de 500W greseala mea ca am luat fara sa gandesc mi se restarteaza pc cand ma joc 20 de minute pe un sistem FX8320 si un GTX460 acum am si eu nevoie de un sfat de la oameni profesionisti ce sursa imi recomandati ca sa nu mai intampin probleme!Multumesc

Lasa-ne un comentariu: