Cougar Evolution – Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 3 September, 2012.

 

Stilul Cougar este usor de recunoscut inca de la o prima privire pentru ca, asa cum am putut vedea deseori si in cazul surselor, portocaliul este culoarea de baza alaturi de negrul sobru. De asemenea, design-ul strident, unii ar spune pentru gameri, este sustinut de faptul ca toate panourile in afara de cel din stanga sunt gaurite iar plasa metalica este vopsita in acel portocaliu aprins. Una peste alta carcasa poate fi numita oricum, numai subtila nu.

Ca forma, si nu numai, Cougar Evolution imparte multe dintre trasaturile unui model destul de popular, Cooler Master CM 690 II: design-ul curbat in partea frontala, prezenta rack-ului extern sau aerisirea pe intreaga suprafata a panoului din fata sunt cateva exemple. Si nu c-ar fi un lucru rau, pentru ca multe dintre acestea sunt niste decizii de design potrivite.

 

 

 

Constructia carcasei este realizata in mare parte dintr-un otel gros, dur, care ofera intregului ansamblu o rigiditate sporita. Exceptie fac panourile de sus si din fata, precum si partea de jos, realizate din plastic ABS. Din punct de vedere al rigiditatii nu poate fi reprosat nimic Evolution-ului, iar plasticul dur este o alegere buna pentru panourile exterioare pentru ca reduce masa produsului substantial; dezavantajul este ca nu va oferi acel feeling rafinat, sofisticat, al unei carcase high-end.

Conectivitatea de pe panoul frontal este potrivita pentru o astfel de carcasa, fiind prezente 4 porturi USB, dintre care doua versiunea 3.0, butoanele de pornire/oprire si Reset precum si cele doua jack-uri stereo uzuale. In centru se gaseste totusi si fan controller-ul, flancat de doua butoane care permit alegerea grupului de ventilatoare pe care le controleaza.

 

 

 

Fata carcasei poseda un aspect monoton, fiind integral gaurita pentru a asigura un flux de aer potrivit componentelor. O decizie foarte ciudata a celor de la Cougar a fost includerea a nu mai putin de sase bay-uri de 5.25″, care pot sa gazduiasca unitati optice, rack-uri, etc., si doar patru bay-uri de 3.5″ interne destinate montarii HDD-urilor. Nu sunt multi cei care folosesc mai mult de patru hard-disk-uri, dar cu un astfel de layout poti fi sigur ca ceilalti nu vor cumpara carcasa indiferent de performanta, design-ul sau calitatea sa.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Cougar Evolution – Review

Lasa-ne un comentariu: