DeepCool Genome – Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 24 February, 2016.

Concluzii

 
Bun, o sa va intrebati acum de ce anume am ales eu aceasta cifra… 1000 USD. In fond, traim in UE, unde moneda este Euro, iar 750 Euro sau 1500 Euro sunt limite la fel de bune in care sa ne incadram in momentul in care configuram o platforma. Asa este, dar vedeti voi, cu 20 de ani in urma, in 1996, primeam de la parintii mei un PC “state of the art”. Discutam despre un Pentium I la 100MHz, 8MB EDO-RAM si un HDD Quantum Fireball de 640 MB. Pretul acestei minunatii cibernetice, cu tot cu tastatura, mouse cu bila si display CRT de 14″ era 1000 USD, un efort pe care parintii mei l-au facut la acea vreme pentru a investi in viitorul luminos de calculatorist al distinsei progenituri care va vorbeste acum.

Nu mai stiu exact cate salarii insemnau 1000 USD pe vremea aceea, stiu insa ca ai mei au facut un credit pe un an ca sa isi permita asa ceva. Ei bine, cred ca este destul de clar ca 1000 USD in 1996 nu mai inseamna acelasi lucru in 2016. Din fericire insa, tehnologia a progresat atat de mult incat ceea ce putem achizitiona astazi cu 1000 USD pare desprins dintr-un film SF prin comparatie cu batranul Pentium I. Si da, probabil ca unii vor face in continuare credit pe un an ca sa ii cumpere viitorului calculatorist asa ceva, in timp ce altii vor strange banii in 2-3 luni. Cert este ca PC-ul nostru de 1000 USD este infinit mai puternic si mai accesibil decat Pentium-ul meu de acum 20 de ani.

Lasand aceste considerente la o parte, cred ca este destul de clar ca daca am fi utilizat o carcasa simpla si un cooler pe aer accesibil am fi putut monta in sistem un GTX 960 in loc de GTX 950. Pentru ca asta este diferenta intre a folosi un DeepCool Genome si a folosi o carcasa clasica. Iar maniacii vor alege cu siguranta GTX 960-ul in acelasi buget. Problema este ca nu lor li se adreseaza DeepCool Genome. Nu, din punctul meu de vedere aceasta carcasa este mai mult decat binevenita pentru ca adreseaza exact acei utilizatori care isi doresc un sistem aratos racit cu lichid dar nu stiu cum sa o faca cu mana lor.

Prin urmare, un DeepCool Genome este exact ceea ce aveau nevoie. Si sincer sa fiu, am avut putine nemultumiri legate de aceasta carcasa. Nu am apreciat faptul ca tabla este cam subtire pe laterala dreapta – o antifonare ar fi adaugat un plus de rigiditate si confort in utilizare. De asemenea, am fost putin dezamagit de faptul ca in realitate nici teava transparenta de pe waterblock si nici tevile spiralate din rezervor nu sunt luminate ca in pozele de pe site-ul producatorului.

Waterblock-ul este dotat cu un led alb, care pulseaza in timpul utilizarii, in timp ce rezervorul este iluminat de doua benzi cu led-uri de slaba intensitate care pot fi pornite sau oprite cu ajutorul unui buton dispus pe laterala stanga a mastii frontale. DIncolo de aceste aspecte, imi place cum este construita carcasa, am apreciat in mod special posibilitatea de a monta placa video vertical iar sistemul de racire se achita cu brio de sarcina. Prin urmare, daca dispuneti de 1000-1050 RON si va doriti un sistem exotic racit cu lichid dar nu sunteti chiar priceputi la acest capitol, DeepCool Genome poate fi carcasa pe care o cautati.

 
_DSC5337

Comentarii

5 comentarii la: DeepCool Genome – Review

  1. vibeup a scris pe:

    placa video asezata in felul asta a blocat accesul la pci, pci-e chiar m.2 sata si cred ca temeratura mare de la gpu tot de acolo vine 😀

  2. Mugurel a scris pe:

    Rugaminte: puteti face un review la sursa folosita in acest sistem? Tocmai se mi-am cumparat-o si sunt tare interesat ce scoateti de la ea pe banc!

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Mugurel – seria asta are cativa ani buni, nu prea are rost sa ii facem review. Dar pentru ca utilizez surse din seria S12II / M12II de ani de zile, iti spot spune ca sunt unele dintre cele mai fiabile si silentioase surse in zona asta de pret.

  4. Mugurel a scris pe:

    Am inteles, merci de raspuns… M-ar fi interesat ce rezerva de putere are, am imperecheat-o cu o R9 380/ 4GB de la MSI iar pe viitor iau un calcul un CF.

  5. Thumbnailul articolului pare sa arate carcasa ditr-un unghi care da impresia ca aceasta carcasa arata ca diamantul ala romboid din icon-ul jocurilor Sims: http://www.thesims3.com/content/en_US/content/news/Images/TheSims_PlumbobIcon_Flat.jpg

Lasa-ne un comentariu: