Enermax iVektor Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 20 February, 2015.

Analiza exterioara

 

Cateva secunde sunt suficiente pentru a-ti forma o parere de ansamblu despre Enermax iVektor. O data scoasa din cutia de carton, privirea cade asupra celor trei zone ce au rolul de a captat aerul si de a-l dirija in interiorul carcasei. Ca in cazul mai tuturor carcaselor, prima zona se afla in  partea frontala a carcasei, completata de podea si orificiul aflat in dreptul sursei (se afla tot pe podea).

Odata captat aerul, acesta va iesi din interiorul carcasei prin acoperisul acesteia cat si prin spatele ei, printr-un orificiu aflat in dreptul ventilatorului, ce vine gata montat din fabrica (v-am spus in prima parte a articolului ca versiunea pentru Europa este prevazuta cu un singur ventilator din fabrica).

Ca orice om practic care este constient ca un spatiu nu trebuie sa fie numai functional ci si comod, aerisit si practic, in cazul nostru, cei de la Enermax s-au gandit sa prevada majoritatea zonelor de aerisire cu filtre de praf, adaptate dupa caz. Podeaua carcasei este prevazuta cu doua filtre de praf (un pic prea permisive pentru gustul meu), unul rezervat admisiei aerului in dreptul sursei si unul pentru admisia aerului in carcasa. In partea frontala si in dreptul plafonului avem filtre tip spuma / burete, filtre care le gasesc nepotrivite din cauza restrictivitatii ridicate precum si curatarea anevoioasa (ca sa nu mai vorbim de faptul ca prin plafon aerul este evacuat deci nu avem nevoie de filtru).

Desi avem de-a face cu o carcasa tipica din punct de vedere al compartimentarii componentelor, vom vedea ca ea nu ne limiteaza imaginatia, la o prima vedere, atunci cand vine vorba de montarea unui sistem de racire cu apa AIO sau custom cu un radiator dublu pana la un maxim de 240mm pus pe plafon. In ceea ce priveste aspectul estetic pot spune ca este destul de atragator, fiind bazat pe linii drepte si forme trapezoidale. Singurele obiectii ar fi “umflaturile” de pe panourile laterale precum si decupaturile restrictive pentru admisia / evacuarea aerului.

 

1_1

2_2

3_3

2_2

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Enermax iVektor Review

Lasa-ne un comentariu: