Fractal Design Arc Midi R2 – Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 22 April, 2013.

Analiza exterioara

 

Si la exterior Arc Midi R2 pastreaza stilul caracteristic Fractal Design. Eu sunt un fan declarat al aspectului simplu si sobru, dominat de suprafete finisate negru mat care nu cuprind detalii inutile. Urmand filosofia nordica cu strictete, functia precede forma, astfel ca design-ul lui Arc Midi R2 este unul foarte practic, lipsit de briz-brizuri. Acesta e acompaniat de o calitate a constructiei la nivel inalt; toate imbinarile si panourile sunt rigide si nu joaca sau flexeaza. Din pricina materialelor folosite, pentru un mid-tower ce nu accepta placi de baza mai mari decat ATX Arc Midi R2 este destul de grea. Greutatea neta este de 10.7kg, in conditiile in care dimensiunile exterioare sunt relativ reduse – 230 x 460 x 515mm.

Mare parte dintre functiile indeplinite de carcasa se regasesc in partea de sus. Aici se afla panoul frontal ce contine butoanele pentru pornire/oprire si resetare, doua jack-uri stereo de 3.5mm, doua porturi USB 3.0 si un fan controller simplu cu trei pozitii: 5V, 7V si 12V. Restul suprafetei plafonului este perforata in intregime pentru a facilita circulatia aerului. Panoul de sus se poate demonta foarte simplu, desfacand doua suruburi din spate si glisand partea de plastic. Aceasta are rol de protectie si de antifonare, scop in care a fost montat un burete.

Pentru instalarea ventilatoarelor este in continuare nevoie sa desfacem si panoul lateral totusi, pentru ca ele se afla de cealalta parte a tavanului carcasei. Arc Midi R2 poate gazdui trei ventilatoare de 120mm/140mm in aceasta zona, venind din fabrica cu unul singur instalat. Alternativ, aici poate fi instalat si un radiator de 240mm pentru sistemele de racire cu apa.

 

K5__0415-2

 

K5__0417-2

 

K5__0435

 

K5__0436

 

K5__0437

 

Partea din spate nu ascunde niciun secret. Singurele aspecte care merita a fi mentionate sunt prezenta celui de-al optulea slot de expansiune, asezat vertical. Aici se pot instala un bracket USB/eSATA sau un fan controller, de exemplu, fara sa inhibe utilizarea sloturilor de expansiune de pe placa de baza. Al doilea aspect interesant este ventilatorul de 140mm, avand in vedere faptul ca Arc Midi R2 nu e cea mai mare carcasa. Totusi, proportiile sunt diferite de majoritatea carcaselor, Arc Midi R2 fiind mult mai lata decat suntem obisnuiti sa vedem la un mid-tower.

 

K5__0425-2

K5__0429-2

K5__0431-2

 

Comentarii

4 comentarii la: Fractal Design Arc Midi R2 – Review

 1. Slotul pentru bracket-ul vertical usb/e-sata/etc mi se pare prea adanc si cred ca anumite dispozitive usb mai butucanoase nu pot intra. Slotul acela pare sa aiba toate cele 4 margini ridicate pe cand daca e montat in treptul sloturilor pci, doar cele din stanga si dreapta sunt ridicate.

  Nu zic ca e un lucru care se poate intampla oricui dar eu am un stick wi-fi si unul de captura si nu stiu daca s-ar potrivi.

 2. Marin a scris pe:

  Salut,

  o concluzie mai simpla ar fi mult mai ok.

  Exemplu:
  pro:


  contra:


  Multumesc.

 3. Monstru a scris pe:

  Marin – pentru acest tip de articole si concluzii exista alte site-uri, noi ne adresam unor cititori care stiu foarte bine sa isi traga propriile concluzii, in timp ce noi prezentam o serie de recomandari/pareri ale noastre. Nu vei gasi asa ceva pe LAB501, tu esti cel care trebuie sa concluzioneze ce plusuri si ce minusuri are carcasa pentru tine. Pentru ca nu orice produs se adreseaza oricarui consumator si prin urmare plusurile si minusurile difera de la cititor la cititor.

 4. vladozaurus a scris pe:

  De ce oare inca nu a aparut define r4 pe rafturile magazinelor din romania? O astept de multa vreme,sper macar pe aceasta sa o vad.

Lasa-ne un comentariu: