InWin GreenMe 750W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 August, 2012.

 

 

Ventilatorul folosit este un AD1212LB-A70GL produs de ADDA. Acesta foloseste un lagar cu rulmenti, o solutie mult mai longeviva decat lagarul cu bucsa, factor crucial pentru o sursa, cu dezavantajul unui zgomot de motor mai mult sau mai putin perceptibil. Cu un consum specificat de 0.24A la 12V, ventilatorul are o turatie maxima de 1800rpm; coroborata cu diametrul de 120mm inseamna ca ar trebui sa avem de-a face cu o sursa silentioasa dat fiind un control inteligent al turatiei.

 

 

 

Pentru o sursa 80Plus Bronze de 750W aranjarea interioara este destul de aerisita. Pentru ca dimensiunile exterioare sunt relativ scazute, PCB-ul ocupa intreaga lungime a carcasei dar spatiul este bine utilizat. Cea mai mare parte este ocupata de radiatoarele de aluminiu menite sa preia caldura de la componentele electronice. In secundar se gasesc si doua PCB-uri alaturate, dedicate VRM-urilor de +3.3v si +5v folosite de design-ul DC-to-DC.

Partea de filtrare arata bine, continand patru condensatori Y, doi condensatori X si doua bobine, precum si obisnuitul varistor pe baza de oxid de metal. Aceste componente au rol in a prelua varfurile de tensiune ce pot aparea in reteaua electrica protejand astfel atat sursa cat si restul componentelor alimentate iar GreenMe puncteaza bine la acest capitol.

 

 

 

InWin nu ezita sa precizeze folosirea unui condensator electrolitic japonez (da, la singular) chiar pe cutie si asa si este. Electroliticul din primar este intr-adevar produs de Panasonic-Matsushita si are o capacitate de 470uF fiind certificat pentru buna functionare pana la 105˚C. Conform asteptarilor mele, secundarul este impanzit de condensatori din afara tarii nipone, mai precis seria GK produsa de Samxon. Nu sunt tocmai japonezi, dar nici nu pot fi categorisiti drept slabi.

 

 

 

 

Comentarii

5 comentarii la: InWin GreenMe 750W – Test practic

 1. neophitus a scris pe:

  Review-uri din ce in ce mai bune, imi place cum scrii! Felicitari!

 2. DAN a scris pe:

  Interesante review-uri,totusi mi-as dori sa vad niste review-uri,la surse mai accesibile la pret,cum ar fii: Zalman ZM500-GS,sunt sigur ca nu sunt singurul care doreste asta.

 3. ciupearca a scris pe:

  mi.ai dat idei când ai legat 2 plăci video, mai ales că una dintre ele e legată pe molex…vreau să leg şi eu două plăci video gtx 560 …am o sursă seasonic 80 plus bronze de 650 watti…cam ce spor de performanţă aş avea?

 4. Noi le sortam, dar pacat ca nu face acelasi lucru si masina care ia gunoiul de la bloc.

 5. Bravo! Review-ul seamana foarte mult ca structura si calitate cu cele de pe ttomshardware.

Lasa-ne un comentariu: