InWin GreenMe 750W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 August, 2012.

 

Rezultate

 

 

Sa o luam incet, pentru ca rezultatele obtinute de GreenMe sunt foarte interesante iar motivele pentru care s-a intamplat asa trebuie discutate. Dupa cum ati putut citi pe pagina anterioara am folosit doua placi video AMD Radeon HD 7970 pentru a incarca sursa, dar ea nu are decat doi conectori PCI-Express deci nu poate alimenta decat o singura placa. Pentru a doua am folosit doua adaptoare de la Molex la PCI-Express (unul cu 8 pini, altul cu 6 pini) ceea ce inseamna ca a doua placa grafica era alimentata printr-un singur fir de +12v practic…

20-25A printr-un singur fir inseamna o scadere a tensiunii instant, acesta fiind motivul pentru care tensiunea de +12v de la Molex a scazut pana aproape de 11.6v. In celelalte doua puncte de masurare a tensiunii de +12v variatia a fost mult mai mica, in cazul alimentarii primei placi video ajungand pana la 12.06v, in continuare deasupra valorii nominale. Pornind de la 12.23v aceasta se traduce intr-o variatie relativa de 1.39%, mai mult decat bine pentru o sursa mainstream. Tensiunea de +5v a ramas si ea deasupra valorii nominale gratie tehnologiei DC-to-DC, variind cu doar 1.37% fata de idle.

Ceea ce am facut eu in cadrul testului nu este corect intr-un scenariu de utilizare normal, dar am vrut neaparat sa aflu daca numarul mic de conectori ascunde in spate o electronica slaba sau este doar o mare scapare a celor de InWin. Vazand ca sursa are resurse incat sa duca doua HD7970 in full-load, chiar si overclockate si supravoltate, am ajuns la concluzia ca electronica nu este nicidecum slaba iar posibilitatea de a alimenta mai multe device-uri ar fi trebuit sa fie prezenta.

E drept, pe masura ce am incarcat sursa din ce in ce mai mult aceasta a inceput sa se incalzeasca ajugand in cele din urma destul de calda pe partea de jos. Ventilatorul a inceput sa sufle aer din ce in ce mai tare dar a ramas surprinzator de silentios datorita turatiei maxime de 1800rpm. In idle situatia a fost mult mai convenabila, pentru ca InWin GreenMe este foarte silentioasa; se poate auzi un usor zgomot de motor dinspre ventilator daca esti foarte atent, datorat lagarului cu rulmenti, dar sunt sigur ca nimeni nu se va plange de nivelul de zgomot al sursei, in special atunci cand e folosita intr-o carcasa.

 

Comentarii

5 comentarii la: InWin GreenMe 750W – Test practic

 1. neophitus a scris pe:

  Review-uri din ce in ce mai bune, imi place cum scrii! Felicitari!

 2. DAN a scris pe:

  Interesante review-uri,totusi mi-as dori sa vad niste review-uri,la surse mai accesibile la pret,cum ar fii: Zalman ZM500-GS,sunt sigur ca nu sunt singurul care doreste asta.

 3. ciupearca a scris pe:

  mi.ai dat idei când ai legat 2 plăci video, mai ales că una dintre ele e legată pe molex…vreau să leg şi eu două plăci video gtx 560 …am o sursă seasonic 80 plus bronze de 650 watti…cam ce spor de performanţă aş avea?

 4. Noi le sortam, dar pacat ca nu face acelasi lucru si masina care ia gunoiul de la bloc.

 5. Bravo! Review-ul seamana foarte mult ca structura si calitate cu cele de pe ttomshardware.

Lasa-ne un comentariu: