InWin GreenMe 750W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 August, 2012.

 

Concluzii

 

E ceva la sursa asta care ma intriga… si nu imi pot da seama exact ce. Nu e un monstru de 2kW care sa nu poata fi ingenuncheat, nici o sursa de 500W construita fara cusur de care sa nu iti mai aduci aminte dupa instalare, asa ca imi este greu sa spun ce ma atrage la InWin GreenMe.

Ca si functionalitate ar fi putut sa fie o sursa grozava, pentru ca premisele sunt acolo: electronica este mai mult decat capabila sa alimenteze chiar si un PC high-end dual-GPU iar ventilatorul ball-bearing de numai 1800rpm inseamna constituie o solutie fiabila si relativ silentioasa. Marele defect il constituie numarul de conectori, mult prea mic pentru o sursa de 750W. Si sincer sa fiu, nu gasesc deocamdata niciun motiv care sa justifice alegerea facuta de cei de la InWin.

Exista totusi si situatii in care acest tip de sursa este foarte potrivit, si anume sistemele gata asamblate, acolo unde nu exista riscul sa nu ne ajunga conectorii. Colegii de la Maguay, de exemplu, in sistemele Gamepower, folosesc exact InWin GreenMe (alaturi de InWin Commander II).

Performanta este acolo, pentru ca stabilitatea voltajelor oferite de GreenMe este foarte buna pentru o sursa mainstream. Chiar si cu un HD7970 supratactat, supravoltat tensiunea de +12v nu scade sub valoarea nominala iar asta e un lucru cu care te poti lauda atunci cand scopul sursei tale este acela de a alimenta sisteme mult mai cuminti si mai putin solicitante. Plus ca asta iti permite sa echipezi sursa cu un ventilator mai lent, mai silentios, si obtii un produs final tocmai bun de folosit.

In locul lui InWin as veni cat de curand cu un GreenMe rev. 2 care sa includa mai multi conectori (in special pe variantele de 650W si 750W, ca doar un sistem care consuma atat nu e tocmai eco…) iar in caz de nevoie sa foloseasca niste radiatoare mai mari pentru a se descurca cu surplusul de caldura venit. GreenMe face atat de multe lucruri bine si reuseste cumva sa iasa in evidenta prin aspect si strategia de eco-marketing, dar e un lucru greu sa o recomanzi in conditiile in care limitarile sale provin de pe urma numarului de conectori. Pur si simplu avem pe piata variante mai echilibrate decat aceasta…

 

 

Comentarii

5 comentarii la: InWin GreenMe 750W – Test practic

 1. neophitus a scris pe:

  Review-uri din ce in ce mai bune, imi place cum scrii! Felicitari!

 2. DAN a scris pe:

  Interesante review-uri,totusi mi-as dori sa vad niste review-uri,la surse mai accesibile la pret,cum ar fii: Zalman ZM500-GS,sunt sigur ca nu sunt singurul care doreste asta.

 3. ciupearca a scris pe:

  mi.ai dat idei când ai legat 2 plăci video, mai ales că una dintre ele e legată pe molex…vreau să leg şi eu două plăci video gtx 560 …am o sursă seasonic 80 plus bronze de 650 watti…cam ce spor de performanţă aş avea?

 4. Noi le sortam, dar pacat ca nu face acelasi lucru si masina care ia gunoiul de la bloc.

 5. Bravo! Review-ul seamana foarte mult ca structura si calitate cu cele de pe ttomshardware.

Lasa-ne un comentariu: