Mushkin Enhanced Joule 800W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 5 September, 2011.


.

Sistem de test

.

.

Nu avem in dotare un aparat destinat testarii de surse dar in schimb am folosit o configuratie puternica, potrivita pentru a  utiliza toata puterea care poate fi furnizata de catre sursa. Procesorul Intel Core i7 980X a fost lasat la frecventa default (3.33GHz) pentru primul test fiind apoi urcat la 4.2GHz pentru cel de-al doilea, in timp ce memoriile A-Data XPG Plus+ DDR3 1866MHz+ CL8 au fost tactate la 1866MHz, folosind latentele 8-8-8-24 1T. Placa de baza folosita a fost ASUS Rampage III Black Edition, de racirea procesorului s-a ocupat cooler-ul BOX de tip tower cu ventilatorul setat in modul Performance.

.

.

Platforma a fost testata in regim open-air, folosind o masa de teste Dimastech Benchtable Easy v2.5. Evident, responsabila cu cel mai mare stres pentru sursa a fost placa video NVIDIA Geforce GTX 590 o solutie dual-GPU de temut din punct de vedere al consumului. Am testat in prima faza cu placa video la frecvente si voltaje default, urmand in etapa a 2-a sa cresc frecventele pana la 650MHz / 1800MHz.

Am masurat consumul la priza al intregului sistem folosind un aparat Voltcraft Energy Check 3000, in timp ce tensiunile furnizate de sursa au fost monitorizate cu un multimetru Voltcraft VC-10. La ce consum ne asteptam sa avem de la un asemea sistem acuratetea sa este destul de buna, marja de eroare intre 400 si 1400W fiind de aproximativ 5%. Pentru a simula cat mai bine incarcarea careia sursa va trebui sa ii faca fata in utilizarea zilnica, am masurat atat consumul in IDLE cat si in LOAD.

Pentru a analiza puterea maxima pe care este capabila sa o ofere sursa, am rulat simultan FURMark 1.9.0 si LinX x64 la setarile pe care le puteti vedea in tabelele de mai sus. Nu in ultimul rand, am masurat voltajul pe rail-urile de +12v si +5v, pentru a vedea diferenta intre IDLE si LOAD (ideal cat mai mica). Pentru +12v, am masurat voltajul in mai multe puncte, facand apoi media aritmetica a tensiunilor care alimenteaza CPU (cele 2 mufe EPS) cat si GPU (cele 2 mufe PCI-Express).

La final, tinand cont de modul in care s-au comportat un esalon mai mare de surse, precum si de certificarea 80PLUS, am estimat consumul real prin inmultirea consumului la priza cu un factor de eficienta cat mai apropiat de ce este aceasta sursa capabila sa ofere in sarcina maxima (87% atat pentru IDLE cat si pentru LOAD).

Comentarii

6 comentarii la: Mushkin Enhanced Joule 800W – Test practic

  1. Robert a scris pe:

    O sursa de exceptie! Raport calitate pret incredibil

  2. Robert a scris pe:

    Astept cu mare interes modelul de 1000W. Aveti date exacte privind nivelul zgomotului in load cat si a temperaturii aerului emanat?

    PS. foarte ingrijita constructia.

  3. jonix a scris pe:

    Felicitari pentru review. Daca fotografiile sunt cele ale produsului testat, conform datelor de pe stickere, inclin sa cred ca sursa e facuta de Topower. Andyson are alt cod de producator. Sau poate ma insel eu.

  4. matose Post author a scris pe:

    Fotografiile sunt ale produsului testat si intr-adevar codul de pe sursa apare ca fiind Topower. Totusi, in interior este Andyson 🙂

  5. hm… mi-a recomandat un prieten genu asta… cred k m-ati convins..

  6. Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

Lasa-ne un comentariu: