Mushkin Enhanced Joule 800W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 5 September, 2011.

.
Electronica prezenta in Mushkin Joule 800 W este bazata pe o platforma Andyson, mai exact cea gasita si in sursele lor din gama Nuclear. Aceasta platforma reprezinta in opinia mea o alegere mai buna decat cea Topower folosita la modelul de 700 W, dar sa asteptam totusi sa vedem si cum se comporta.

Putem observa ventilatorul A1225L12S (1800 rpm, 70 CFM, 32 dB) care este fabricat de Hong Sheng si foloseste tehnologia NanoTEK de la Topower. Acesta poate fi caracterizat ca fiind imperceptibil intr-o carcasa antifonata, in orice caz sursa este semnificativ mai silentioasa decat varianta de 700W.

.

.

La orice sursa pe care o desfacem prima data evaluam 2 lucruri: calitatea condensatorilor din primar si secundar precum si aspectul general (calitatea asamblarii, grija la detalii). Condensatorii din primar si secundar sunt de provenienta Teapo, o companie taiwaneza folosita de multi producatori de surse ce sunt in cautarea unui raport pret/calitate optim. Un aspect ciudat este certificarea condensatorilor din primar pentru o functionare “doar” la 85 grade C, in timp ce condensatorii din secundar rezista pana la 105 grade C.

Complexitatea PCB, precum si grija cu care sunt asezate piesele pe acesta sunt la cel mai inalt nivel, demn mai degraba de o sursa high-end decat mainstream. Tensiunile de 3.3v si 5v sunt obtinute printr-o conversie DC-to-DC, in poza de mai sus puteti vedea clar cele 2 mini-PCB ce adapostesc VRM-urile. Condensatorii folositi aici sunt solizi, partial datorita spatiului limitat dar adauga un plus notei generale de fiabilitate si calitate.

.

Comentarii

6 comentarii la: Mushkin Enhanced Joule 800W – Test practic

 1. Robert a scris pe:

  O sursa de exceptie! Raport calitate pret incredibil

 2. Robert a scris pe:

  Astept cu mare interes modelul de 1000W. Aveti date exacte privind nivelul zgomotului in load cat si a temperaturii aerului emanat?

  PS. foarte ingrijita constructia.

 3. jonix a scris pe:

  Felicitari pentru review. Daca fotografiile sunt cele ale produsului testat, conform datelor de pe stickere, inclin sa cred ca sursa e facuta de Topower. Andyson are alt cod de producator. Sau poate ma insel eu.

 4. matose Post author a scris pe:

  Fotografiile sunt ale produsului testat si intr-adevar codul de pe sursa apare ca fiind Topower. Totusi, in interior este Andyson 🙂

 5. hm… mi-a recomandat un prieten genu asta… cred k m-ati convins..

 6. Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

Lasa-ne un comentariu: