PC Power&Cooling Silencer Mk III 850W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 28 January, 2013.

Rezultate

 

Screen Shot 2013-01-28 at 9.27.24 AM

 

Daca nu as fi adumelcat dovezile pe parcurs, asa cum face Scooby-Doo, trebuie sa recunosc ca m-ar fi socat rezultatele obtinute. In acest moment ar trebui sa fie clar pentru toata lumea ca avem de-a face cu o sursa de peste 1000W, de calitate, peste care a fost lipita o eticheta modesta, umila. Folosita in specificatiile producatorului, Silencer Mk III 850W nici macar nu isi incordeaza muschii: cea mai mare variatie, la bornele de alimentare a placilor video, a fost de 0.04%!

Cautand sa vad cat de mult se regaseste in rezerva de putere, am overclockat binisor placile video si am ajuns la un consum cu mai mult de 250W peste eticheta. Chiar si in acest regim de functionare stabilitatea voltajelor a fost superioara altor surse care functioneaza in parametrii specificati de producator. Variatia maxima a fost de numai 0.065%! Intr-un final, atunci cand Voltcraft-ul indica un consum AC cu putin peste 1300W, protectia sursei intra in actiune iar platforma se stingea.

Din nefericire, odata cu avantajele platformei SuperFlower vine si partea mai putin fericita pe care am remarcat-o si la modelul de 1.2kW – temperatura. Aerul suflat de sursa este sensibil mai cald decat ambientul, iar partea de jos a carcasei se incalzeste bine de tot. Singura schimbare in ceea ce priveste sistemul de racire este ventilatorul Globe Fan, care din pacate nu s-a dovedit a fi cea mai inspirata alegere. Exemplarul de fata suferea de problema zgomotului de motor datorat rulmentilor, usor de distins la un consum de 400W cand ventilatorul incepe sa se invarta (incet) insa restul componentelor PC-ului raman silentioase.

 

Comentarii

5 comentarii la: PC Power&Cooling Silencer Mk III 850W – Test practic

  1. VladM a scris pe:

    Salut. Ce vad acolo la cablurile modulare e sleeve fir cu fir sau e aceealasi tip de sleeve ca la Corsair HX?
    Sper sa ajunga si pe la noi MK III, cu singuranta un model va poposi la mine in carcasa.

  2. Ihlades Post author a scris pe:

    E acelasi tip de cablu panglica cum are si HX-ul.

  3. dani a scris pe:

    “Atat cei doi electrolitici din primar (cu o capacitate cumulata de 1240uF)”
    390uF+330uF=720uF. Imi scapa mie ceva?

  4. Ihlades Post author a scris pe:

    Nope, honest mistake. Am rezolvat.

  5. Ciupearca a scris pe:

    vreau un raspuns de la cunoscatori: am o placa video Asus GTX 560 Direct CU II OC iar pe ambalajul acesteia imi recomanda o sursa de minim 550W cu 38A,eu detin o sursa ca aceasta de aici, http://www.intend.ro/sursa-seasonic-620w-s12ii-620-bronze–ss-620gb/. Intrebarea este daca aceasta sursa ar fi capabila sa duca doua doua astfel de placi video in SLI ? Configuratia completa: I5-2500K pe o placa de baza Asus P8Z68-V LX, Kit Dual Channel Kingston 8192MB (2 x 4096MB), DDR3, HyperX with XMP Profile, HDD WD 500GB, SSD Corsair GT 120GB si trei venturi de 120 mm.

Lasa-ne un comentariu: