PC Power&Cooling Silencer Mk III 850W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 28 January, 2013.

Concluzii

 

Inca un final de articol PC Power & Cooling, inca o concluzie polarizanta. Noile Silencer Mk III sunt doua surse de top, ca sa fie totul clar de la inceput, pentru ca in ceea ce priveste electronica nu s-a facut rabat de la calitate sau performanta. Pentru aproximativ jumatate din pret puteti cumpara o sursa aproape identica cu flagship-ul de 1200W, doar mai slab dimensionata. Si din fericire, acest lucru e adevarat.

Pe pagina anterioara puteti vedea cat de lejer se descurca modelul de 850W cu o configuratie super high-end triple-GPU. Nu a transpirat deloc, voltajele au ramas practic neschimbate, iar rezerva de putere este vasta. La nevoie puteti folosi inca 250W peste cei 850W garantati de producator, desi nu recomand niciodata aceasta practica. Si in ciuda performantelor, Silencer Mk III este o bestie usor de domesticit. Modul semi-fanless face din sursa PCP&C una potrivita atat pentru daily-use cat si pentru benchmarking. Sincer sa fiu, acesta s-ar putea sa fie cel mai important feature al sursei…

… pentru ca ventilatorul nu se ridica la nivelul impus de restul componentelor. Zgomotul de motor ar fi usor de auzit intr-o incapere linistita. Sper ca exemplarul nostru a fost problematic iar acest minus nu va caracteriza toate sursele Silencer Mk III de 750W sau de 850W, pentru ca nu mi-ar mai ramane nimic de reprosat.

Pretul recomandat este de $150 pentru modelul de 750W si $170 pentru cel de 850W. Judecand dupa pretul modelului de 600W, care la noi costa in jur de 370 de lei iar in S.U.A. $100, noile modele ar trebui sa ajunga pe raft la 550, respectiv 630 de lei. Cand si daca vor ajunge la noi in tara, aceste preturi le-ar propulsa in topul recomandarilor mele pentru cei care cauta o sursa de putere mare insa nu vor chiar sa scoata banii de sub saltea. E foarte simplu, pentru banii platiti primesti o sursa mai scumpa.

 

K5__8858

 

Comentarii

5 comentarii la: PC Power&Cooling Silencer Mk III 850W – Test practic

 1. VladM a scris pe:

  Salut. Ce vad acolo la cablurile modulare e sleeve fir cu fir sau e aceealasi tip de sleeve ca la Corsair HX?
  Sper sa ajunga si pe la noi MK III, cu singuranta un model va poposi la mine in carcasa.

 2. Ihlades Post author a scris pe:

  E acelasi tip de cablu panglica cum are si HX-ul.

 3. dani a scris pe:

  “Atat cei doi electrolitici din primar (cu o capacitate cumulata de 1240uF)”
  390uF+330uF=720uF. Imi scapa mie ceva?

 4. Ihlades Post author a scris pe:

  Nope, honest mistake. Am rezolvat.

 5. Ciupearca a scris pe:

  vreau un raspuns de la cunoscatori: am o placa video Asus GTX 560 Direct CU II OC iar pe ambalajul acesteia imi recomanda o sursa de minim 550W cu 38A,eu detin o sursa ca aceasta de aici, http://www.intend.ro/sursa-seasonic-620w-s12ii-620-bronze–ss-620gb/. Intrebarea este daca aceasta sursa ar fi capabila sa duca doua doua astfel de placi video in SLI ? Configuratia completa: I5-2500K pe o placa de baza Asus P8Z68-V LX, Kit Dual Channel Kingston 8192MB (2 x 4096MB), DDR3, HyperX with XMP Profile, HDD WD 500GB, SSD Corsair GT 120GB si trei venturi de 120 mm.

Lasa-ne un comentariu: