Prezentare – Antec GX1200

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 10 October, 2016.

Antec GX1200

 
De fiecare data cand testez o carcasa Antec in ultima vreme am o senzatie ciudata, ca si cum ceva nu ar fi la locul lui. Am apreciat carcasele si sursele Antec inca din vremurile cand se numarau printre putinele alternative serioase pentru pasionatii din Romania si utilizez si in zilele noastre o astfel de carcasa, mai precis Solo II. Senzatia mea ciudata este legata de faptul ca in ultima vreme am primit la test doar modele accesibile, care parca nu se potrivesc in portofoliul Antec.

Da, este normal ca fiecare producator sa ofere si produse accesibile, in fond asa se obtin volumele de vanzari. Problema este ca unii producatori nu pentru asta sunt recunoscuti si nu pot scapa de senzatia ca undeva pe parcursul ultimilor ani cei de la Antec si-au pierdut calea. Da, competitia pe piata PC-urilor este din ce in ce mai acerba in ultimii ani, o puzderie de producatori din China au invadat piata si concureaza cu brand-urile cunoscute si este din ce in ce mai greu pentru producatorii traditionali.

Motiv pentru care fiecare brand cunoscut a ales o strategie anume… unii s-au axat pe inovatie, aducand un suflu de aer proaspat intr-o categorie de produse unde progresul nu este chiar atat de rapid, altii s-au axat pe calitate, utilizand materiale nobile si design-uri impresionante iar altii s-au orientat inspre piata de volum.

Din punctul meu de vedere Antec fac parte din ultima categorie, iar produsul despre care vom discuta astazi exemplifica perfect acest lucru. Este vorba despre Antec GX1200, o carcasa lansata recent pe piata, care incearca sa ofere dotari din abundenta in segmentul entry-level / mainstream (+/-350 RON).

 
intro

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – Antec GX1200

  1. Doru a scris pe:

    Din experienta, carcasele care au masca frontala din acel material precum si filtru de praf in spatele ei nu prea aduna praf pe filtru. Acel material isi face treaba chiar bine, un filtru suplimentar ar ingreuna fluxul de aer.
    Si da, Antec nu mai e ce au fost. Dar numai ei? Sunt carcase mai scumpe (ex: Phanteks) care au tabla mai ales pentru panourile laterale de toata jena, vopsite prost etc.
    Multumim ptr review.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Da, dar acel material trebuie si curatat, aia este problema.

Lasa-ne un comentariu: