Prezentare – Antec GX1200

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 10 October, 2016.

Concluzii

 
Antec GX1200 nu este inca disponibila in Romania, dar ar trebui sa o vedem in curand in magazine, cu un pret de aproximativ 360-380 RON. Platind aceasta suma, utilizatorul se poate bucura de o carcasa ATX de dimensiuni generoase, care poate adaposti un circuit sau chiar doua de watercooling, 6 ventilatoare care pot fi controlate cu ajutorul Antec Magic Box, 3 SSD-uri si doua HDD-uri, precum si placi video de orice dimensiune.

Cu toate acestea, nu as putea spune ca sunt multumit pe deplin de Antec GX1200. Panourile laterale sunt construite din tabla subtire, fantele pentru wire management nu sunt cauciucate iar masca frontala nu este dotata cu filtru de praf detasabil. Da, in momentul in care comparam Antec GX1200 cu modelele ATX disponibile pentru aceeasi suma ne dam seama ca majoritatea nu au dimensiunile lui GX1200, nu pot adaposti doua circuite de watercooling si nu sunt dotate cu fan-controller / nu pot controla iluminarea ventilatoarelor.

Cu toate acestea, modele precum Corsair Spec ALPHA sau InWin 703 sunt concurenti seriosi in aceasta categorie de pret, iar eu personal as vrea sa vad de la Antec modele cu mai putine dotari, dar construite cu simt de raspundere, asa cum vedeam in trecut. Ma pot lipsi de un fan-controller sau de doua ventilatoare iluminate in 7 culori, insa as prefera ca panourile laterale sa fie ceva mai solide si fantele pentru wire management sa fie cauciucate.

In final, alegerea ii apartine utilizatorului si poate majoritatea isi doresc ventilatoare colorate si fan-controller integrat. Cred totusi ca exista si utilizatori care apreciaza carcasele solide si sobre, iar Antec se pricepeau de minune la asta in trecut. Cine stie, poate vom vedea si in viitor astfel de modele in magazine.

 
outro

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – Antec GX1200

  1. Doru a scris pe:

    Din experienta, carcasele care au masca frontala din acel material precum si filtru de praf in spatele ei nu prea aduna praf pe filtru. Acel material isi face treaba chiar bine, un filtru suplimentar ar ingreuna fluxul de aer.
    Si da, Antec nu mai e ce au fost. Dar numai ei? Sunt carcase mai scumpe (ex: Phanteks) care au tabla mai ales pentru panourile laterale de toata jena, vopsite prost etc.
    Multumim ptr review.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Da, dar acel material trebuie si curatat, aia este problema.

Lasa-ne un comentariu: