Review – Segotep GP900G 800W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 1 May, 2018.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 140mm din interiorul lui GP900G este un model cu turatie medie fabricat de DWPH, modelul exact fiind EFC-14E12D. Desi sursa nu are un mod semi-pasiv de functionare, nu putem spune ca i-am simti lipsa. Eficienta ridicata i-a permis producatorului sa seteze o turatie redusa (600 – 1000rpm) pentru ventilator, aceasta mentinandu-se chiar si cand depasim cei 800W de pe eticheta. O sursa destul de silentioasa, cu alte cuvinte.

 

 

Platforma folosita este proprietara Segotep. Ca in cazul oricarei surse cu eficienta ridicata, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor, GP900G are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC-DC). Cele 2 VRM-uri sunt situate pe un PCB vertical situat intre condensatorii de filtraj din secundar si firele fixate in PCB.

Etajul de filtrare este format din doi condensatori de tip Y si unul de tip X direct pe mufa IEC, continuat cu o bobina de ferita pe fir, 2 capacitori X, doua bobine si un termistor pentru protectia la cresteri abrupte de tensiune (surge) montate direct pe PCB.

Toti condensatorii electrolitici folositi sunt certificati pentru a functiona la o temperatura de 105 oC, de provenienta japoneza si taiwaneza: Nichicon GG 470uF / 400V in primar si Samxon in secundar. Putem vedea pe PCB-ul modular si imprejur condensatori solizi polimerici seria ULR de la LTec, un lucru imbucurator in acest segment de pret. PCB-ul are un aspect aerisit iar componentele sunt de calitate: bobine cu pierdere redusa si transformatoare TDK dimensionate corespunzator.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: