Asus G60J – ROG intalneste Core i7 Mobile

Scris de: , in categoria: Diverse, in 30 October, 2009.

Temperatura pentru procesor am masurat-o cu RealTemp, iar pentru a stresa la maxim procesorul am folosit Prime95 Blend.

Pentru placa video am folosit FurMark 1.6.5 pentru incarcare si tot FurMark 1.6.5 alaturi de GPU-Z pentru monitorizarea temperaturii.

Aceasta a fost masurata pentru ambele profile, Power Saving si Performance.

14_temp_ps04_prime95_saver
007_temp_gpu_ps
15_temp_perf04_prime95_perf
006_temp_gpu_perf

Acum vedeti de ce nu am facut nici o incercare de overclock asupra placii video 🙂

Trebuie sa laud sistemul de racire si carcasa, care isi fac excelent treaba. Desi temperaturile componentelor sunt destul de mari, carcasa notebook-ului s-a incalzit extrem de putin, chiar si dupa 30 de minute de Prime95. In partea inferioara s-a incalzit putin, la fel si in partea stanga, in dreptul fantei de aerisire. Partea dreapta a ramas rece. E foarte bine de stiut ca si in reprize prelungite de gaming nu o sa simtiti vreun disconfort datorat incalzirii carcasei. Totusi, aerul care iese prin fanta laterala e foarte fierbinte, deci trebuie sa fiti atenti sa nu va asezati mana pe-acolo.

Cele mai importante doua aspecte care definesc portabilitatea unui notebook sunt autonomia si greutatea. Greutatea o cunoastem, 3.3Kg, si este… rezonabila pentru un notebook de 16-inch dotata cu asemenea „puteri”. Urmeaza sa testam capacitatea bateriei.

De data aceasta am avut probleme in a testa cu MobileMark 2007, fiind imposibila terminarea unei iteratii inaintea descarcarii bateriei. Asa ca am testat autonomia in alte doua instante: regim de incarcare 2D si regim de incarcare 3D. Pentru 2D am rulat un film in format 720p, iar pentru 3D am rulat Crysis Warhead, cu profilul Mainstream. Aici as mentiona ca datorita rularii pe baterie, am avut momente in care jocul se misca foarte greu. Dar acestea au fost destul de rare, iar impactul asupra performantei nu a fost asa mare precum ma asteptam.

16_autonomie

Din pacate, autonomia este foarte slaba. Practic G60J nu poate asigura nici macar o ora de vizionare a unui film. Dar daca tot sunteti in autocar si va plictisiti, macar puteti urmari un episod din serialul preferat. Insa nu e sigur ca veti prinde ultima faza din episod 🙂

Autonomia redusa se datoreaza in mare parte bateriei de doar 6 celule. Pentru ca o astfel de configuratie sa ofere o autonomie mai mare, si ar fi fost mai bine sa fie inclusa o baterie cu o capacitate sporita. Dar greutatea ar fi avut de suferit. E greu sa judeci obiectiv o astfel de decizie, deoarece fiecare utilizator va utiliza diferit notebook-ul. Iar baterii suplimentare se vor putea achizitiona ulterior. Deci fiecare viitor posesor de G60J va putea hotari daca necesita o autonomie crescuta.

Tot aici as mentiona si ca sunt necesare aproximativ 2 ore pentru incarcarea completa a bateriei noastre.

Comentarii

7 comentarii la: Asus G60J – ROG intalneste Core i7 Mobile

  1. Mihai a scris pe:

    Pacat ca il strica rezolutia display-ului. Am aceeasi rezolutie pe un ASSUX F3F vechi de aproape 3 ani care are un display mai mic de doar 15.4″. DELL reuseste sa ofere fullhd cu rgbled backlight in diagonala asta.

  2. Pare bine construit…aveam o impresie proasta despre laptopurile asus, un prieten care avea un model mai vechi, de acum 2 ani, caruia ii iesisera balamalele de la capac/ecran.

  3. Eu cred ca merge destul de bine.

  4. aloe vera a scris pe:

    l-a incercat vreo careva?

  5. La incercat vreo careva?Astept pareri.Multumesc.

  6. Am auzit ca laptopurile Asus nu sunt chiar bune, se strica destul de repede..insa am pe cineva care are un asus destul de performant si n-a avut probleme cu el pana acum.

  7. Nu ca am lua noi apararea vreunui producator, dar suprinzator Asus si Toshiba sunt cele mai fiabile laptopuri in ultimii ani; vezi aici un studiu recent: http://www.squaretrade.com/htm/pdf/SquareTrade_laptop_reliability_1109.pdf

Lasa-ne un comentariu: