Asus G60J – ROG intalneste Core i7 Mobile
Yup, it’s a catwalk.
E timpul sa analizam putin aspectul fizic si calitatea constructiei.
Dimensiunile sunt 375 x 41 x 265mm. Nu e chiar 90 x 60 x 90 cu care suntem obisnuiti pe un catwalk, dar pentru un notebook de 16-inch e sexy. De asemenea, greutatea este de doar 3.3Kg, deci nu e supraponderal deloc.
Se remarca forma simpla si practica, fara briz-briz-uri si influente din Battlestar Galactica / Star Trek ceea ce, trebuie sa recunoastem, este oarecum contrar ideii de „gaming” propagata de alti producatori. Evident, e o chestiune de gust, dar din punctul meu de vedere e mult mai bine asa. Apreciez design-urile simple si functionale (gen Lian-Li sau Antec P1xx, daca e fac o paralela cu carcasele desktop).
Constructia este realizata din material plastic rezistent la zgarieturi iar schema coloristica e destul de simpla si predomina culoarea neagra. Exceptie face capacul notebook-ului: in cazul nostru, acesta este realizat dintr-un material plastic lucios, cu ilustratii albastre si albe. Iar in centru este prezent logo-ul ROG, iluminat prin intermediul unui LED alb.
Camera web din dotare, un accesoriu ce putini stiu ca a fost introdus de laptop-uri prima data chiar de Asus.
Ecranul Glare, in doua ipostaze: pornit si oprit. Aici puteti vedea si unghiurile de vizibilitate, precum si gradul foarte scazut al reflexiei in momentul in care ecranul afiseaza o imagine.
Partile latelare, si conectorii aferenti.
La „interior”, primul lucru care se remarca este materialul aderent care acopera toata suprafata palmrest-ului, similar celui intalnit pe mausii de gaming. Utilitatea acestui material este incontestabila , comportandu-se excelent in sesiunile de gaming prelungite; a fost o surpriza foarte placuta sa vedem asa ceva. Tot aici se poate observa rama de aluminiu care inconjoara touchpad-ul dar mai ales tastatura full-size. Tastele numerice sunt mai mici decat celelalte taste, insa trebuie apreciat faptul ca sunt incluse. Pentru cei obisnuiti cu ele, sunt indispensabile.
Tastele sunt similare cu cele intalnite la notebook-urile fabricate de Apple, iar utilizarea lor este o adevarata placere.
Partea inferioara.
Nu, nu e subwoofer-ul. E fanta prin care sistemul de racire se alimenteaza cu aer rece din exterior.
Se putea sa nu-l desfacem? 🙂
Aici tin sa remarc plasarea convenabila a ventilatorului de racire, precum si accesul facil la acesta pentru a fi curatat. Din punctul meu de vedere este un bonus foarte binevenit, mai ales ca am ramas cu sechele de la HP Pavillion si Toshiba Satellite, unde trebuie sa desfaci TOT notebook-ul pentru a putea curata ventilatorul de praf.
Memoriile, fabricate de Samsung.
Per ansamblu, constructia este buna si ingrijita, imbinarile sunt bine realizate, iar notebook-ul ofera un sentiment de calitate si atentie. Oricum, acest lucru e perfect normal pentru familia ROG.
Inainte de a trece mai departe, doresc sa va prezint doua poze mai putin estetice:
Scuzati calitatea pozelor (mai ales prima). Insa doream sa va arat ca notebook-ul este un mare colectionar de amprente.
Cam astea ar fi elementele de design. Hai sa vedem cum stam cu dotarile.
Comentarii
Pacat ca il strica rezolutia display-ului. Am aceeasi rezolutie pe un ASSUX F3F vechi de aproape 3 ani care are un display mai mic de doar 15.4″. DELL reuseste sa ofere fullhd cu rgbled backlight in diagonala asta.
Pare bine construit…aveam o impresie proasta despre laptopurile asus, un prieten care avea un model mai vechi, de acum 2 ani, caruia ii iesisera balamalele de la capac/ecran.
Eu cred ca merge destul de bine.
l-a incercat vreo careva?
La incercat vreo careva?Astept pareri.Multumesc.
Am auzit ca laptopurile Asus nu sunt chiar bune, se strica destul de repede..insa am pe cineva care are un asus destul de performant si n-a avut probleme cu el pana acum.
Nu ca am lua noi apararea vreunui producator, dar suprinzator Asus si Toshiba sunt cele mai fiabile laptopuri in ultimii ani; vezi aici un studiu recent: http://www.squaretrade.com/htm/pdf/SquareTrade_laptop_reliability_1109.pdf
Pingback: Twitted by lab501
Pingback: Asus G60J – ROG intalneste Core i7 Mobile
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube