Review – Creative Sound Blaster AE-9

Scris de: , in categoria: Diverse, in 16 December, 2019.

Creative Sound Blaster AE-9

 

Creative este cel mai impunator nume cand vine vorba despre sunet pe PC si asta inca din 1989, cand se lansa pe piata prima placa Sound Blaster. Cand testam placa de sunet AE-5 acum 2 ani, am anticipat aparitia pe piata a unui model high-end denumit AE-7, dupa regula impusa de cei de la Creative acum cativa ani. Acum cateva luni “profetia” s-a adeverit, iar pe piata au aparut atat AE-7, dedicat segmentului enthusiast, cat si flagship-ul AE-9, care este subiectul review-ului nostru de astazi. Cred ca nu am mai fost atat de entuziasmat de o placa de sunet de pe vremea cand testam diferite OPAMP-uri pe ASUS Essence One pe un sistem audio de exceptie cuplat cu boxe electrostatice. Bine, asta se intampla acum vreo 7 ani, iar acel articol nu a mai vazut niciodata lumina zilei…

Lansarea pe piata a unei placi de sunet de top a fost indelung asteptata de catre fani, Sound Blaster ZxR a fost flasgship-ul din line-up celor de la Creative pentru mai bine de 6 ani. Stiu ca tehnologia in domeniul audio nu avanseaza la fel de repede ca in domeniul procesarii de informatie (CPU si VGA) insa avem pe piata noi DAC-uri, procesoare de semnal, etc. Asta ca sa nu mai vorbim de nevoile noastre de consumatori si producatori de continut, care s-au schimbat fundamental in acesti 6 ani de zile. Din aceste motive, Creative Sound Blaster AE-9 este aici si are cate ceva pentru toata lumea: audiofili, cinefili, gameri dar si producatori de continut.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Creative Sound Blaster AE-9

 1. Laur a scris pe:

  Interesanta comparatia de OPAMP. Mi-ar fi placut sa aud de la cineva cum s-ar comporta la reproducerea fisierelor MQA, folosind in test playerul Audirvana. Un NU Audio Pro e un competitor de luat in seama. Din pacate nu-mi ramane decat sa astept rabdator asezarea pretului dar si aparitia competiei de la EVGA. Multumesc!

 2. Daca pretul nu ar fi o problema, s-ar merita incerca aceasta placa cu OPAMP-uri Burson?

 3. George a scris pe:

  Stiu ca opa627 e mono, se folosesc doua opa627 sau doar unul?

 4. Monstru a scris pe:

  George – aprobam comentariile manual, dureaza o perioada pana apar, nu trebuie sa te sperii (am vazut ca ai pus intrebarea de mai multe ori).

  Legat de intreabarea ta, il voi lasa pe Matei sa raspunda, tinand cont ca el a testat placa de sunet.

Lasa-ne un comentariu: