Review – Creative Sound Blaster AE-9

Scris de: , in categoria: Diverse, in 16 December, 2019.

Creative Sound Blaster AE-9

 

Creative este cel mai impunator nume cand vine vorba despre sunet pe PC si asta inca din 1989, cand se lansa pe piata prima placa Sound Blaster. Cand testam placa de sunet AE-5 acum 2 ani, am anticipat aparitia pe piata a unui model high-end denumit AE-7, dupa regula impusa de cei de la Creative acum cativa ani. Acum cateva luni “profetia” s-a adeverit, iar pe piata au aparut atat AE-7, dedicat segmentului enthusiast, cat si flagship-ul AE-9, care este subiectul review-ului nostru de astazi. Cred ca nu am mai fost atat de entuziasmat de o placa de sunet de pe vremea cand testam diferite OPAMP-uri pe ASUS Essence One pe un sistem audio de exceptie cuplat cu boxe electrostatice. Bine, asta se intampla acum vreo 7 ani, iar acel articol nu a mai vazut niciodata lumina zilei…

Lansarea pe piata a unei placi de sunet de top a fost indelung asteptata de catre fani, Sound Blaster ZxR a fost flasgship-ul din line-up celor de la Creative pentru mai bine de 6 ani. Stiu ca tehnologia in domeniul audio nu avanseaza la fel de repede ca in domeniul procesarii de informatie (CPU si VGA) insa avem pe piata noi DAC-uri, procesoare de semnal, etc. Asta ca sa nu mai vorbim de nevoile noastre de consumatori si producatori de continut, care s-au schimbat fundamental in acesti 6 ani de zile. Din aceste motive, Creative Sound Blaster AE-9 este aici si are cate ceva pentru toata lumea: audiofili, cinefili, gameri dar si producatori de continut.

 

 

Comentarii

8 comentarii la: Review – Creative Sound Blaster AE-9

  1. Laur a scris pe:

    Interesanta comparatia de OPAMP. Mi-ar fi placut sa aud de la cineva cum s-ar comporta la reproducerea fisierelor MQA, folosind in test playerul Audirvana. Un NU Audio Pro e un competitor de luat in seama. Din pacate nu-mi ramane decat sa astept rabdator asezarea pretului dar si aparitia competiei de la EVGA. Multumesc!

  2. Daca pretul nu ar fi o problema, s-ar merita incerca aceasta placa cu OPAMP-uri Burson?

  3. George a scris pe:

    Stiu ca opa627 e mono, se folosesc doua opa627 sau doar unul?

  4. Monstru a scris pe:

    George – aprobam comentariile manual, dureaza o perioada pana apar, nu trebuie sa te sperii (am vazut ca ai pus intrebarea de mai multe ori).

    Legat de intreabarea ta, il voi lasa pe Matei sa raspunda, tinand cont ca el a testat placa de sunet.

  5. Daniel Elefteriadis a scris pe:

    Daca vreti sa schimbati OP-Amp-urile, primul sir din marginea bracketului PCI este cel pentu ieșirea pentru vasti.
    Sunt unii care deja montează OP-ampuri scumpe de la Burson, dar alea fiind destul de măricele, merge doar sa fie montate pe ieșirea ptr. casti dacă nu vrei sa scoti carcasa cu totul.
    …dar bineinteles nu au destul Wattzi ca modelele AE5 și AE7 care folosesc cate 2 tranzistori per canal în configurație push-pull PNP+NPN

  6. zsolt csordas a scris pe:

    Pentru I/V LM6172 este candidatul ideal (probabil va necesita si niste condensatoare de decuplaj a alimentarii lipite direct pe pinii 4/8 sa nu intre in oscilatii pentru ca este un integrat foarte rapid cu SR.3000V/uS ! )care poate fii urmat in etapa L/P filtru dupa preferinte de AD712 ,AD797 sau OPA627.

  7. Marinescu Catalin a scris pe:

    De unde cumpar AD8599 si AD797BRZ??? De 2 ore tot caut pe net si dau de saituri numai din China… Prefer un magazin din Romania pt ca le vreau cat mai urgent.

    Am reusit sa le ard pe cele originale de pe placa si acum “stau cu dintii la gard”… Inca mai am ceva sunet dar e plin de distorsiuni si paraituri, deci restul placii e functional aparent.
    Daca va intrebati cum am reusit performata asta, e foarte simplu, lipsa impamanrare la calculator!

    Daca sunt varianta SMD un link daca se poate de unde iau si adaptorul pt soclu.
    Va multumesc

  8. matose Post author a scris pe:

    Salut, te pot ajuta eu cu ele. Scrie-mi te rog pe mail, il gasesti pe site

Lasa-ne un comentariu: