Review – Creative Sound Blaster AE-9

Scris de: , in categoria: Diverse, in 16 December, 2019.

Software

 

Dupa instalarea driverelor avem acces la panoul de control – Sound Blaster Command – in care gasim o multitudine de optiuni, printre care:

    • SBX Profile unde putem alege unul dintre preset-urile deja stabilite sau ne putem crea propria noastra combinatie de efecte (Surround, Crystalizer, Bass, Smart Volume, Dialog+)
    • Egalizator cu 34 preset-uri precum si cu un mod Custom foarte rapid (desenem o curba de egalizare si SB Command ajusteaza automat benzile de frecventa)
    • Playback, unde putem ajusta redarea sunetului inclusiv activarea Direct Mode ce transmite sunetul direct catre boxe / casti, dezactivand orice efect si procesare suplimentara
    • Recording, aici ne ocupam de partea de captura a sunetului inclusiv prelucrarea vocii prin Voice Clarity, Voice Morph, reducerea zgomotului de fond impreuna cu un egalizator special calibrat
    • Scout Mode, mareste distanta de la care putem auzi apropierea inamicilor
    • Encoder, putem alege impachetarea semnalului digital scos de catre placa (SPDIF) in format Dolby Digital Live sau DTS Connect
    • Mixer, asa cum ii spune si numele putem regla volumul diferitelor surse

 

 

Comentarii

8 comentarii la: Review – Creative Sound Blaster AE-9

  1. Laur a scris pe:

    Interesanta comparatia de OPAMP. Mi-ar fi placut sa aud de la cineva cum s-ar comporta la reproducerea fisierelor MQA, folosind in test playerul Audirvana. Un NU Audio Pro e un competitor de luat in seama. Din pacate nu-mi ramane decat sa astept rabdator asezarea pretului dar si aparitia competiei de la EVGA. Multumesc!

  2. Daca pretul nu ar fi o problema, s-ar merita incerca aceasta placa cu OPAMP-uri Burson?

  3. George a scris pe:

    Stiu ca opa627 e mono, se folosesc doua opa627 sau doar unul?

  4. Monstru a scris pe:

    George – aprobam comentariile manual, dureaza o perioada pana apar, nu trebuie sa te sperii (am vazut ca ai pus intrebarea de mai multe ori).

    Legat de intreabarea ta, il voi lasa pe Matei sa raspunda, tinand cont ca el a testat placa de sunet.

  5. Daniel Elefteriadis a scris pe:

    Daca vreti sa schimbati OP-Amp-urile, primul sir din marginea bracketului PCI este cel pentu ieșirea pentru vasti.
    Sunt unii care deja montează OP-ampuri scumpe de la Burson, dar alea fiind destul de măricele, merge doar sa fie montate pe ieșirea ptr. casti dacă nu vrei sa scoti carcasa cu totul.
    …dar bineinteles nu au destul Wattzi ca modelele AE5 și AE7 care folosesc cate 2 tranzistori per canal în configurație push-pull PNP+NPN

  6. zsolt csordas a scris pe:

    Pentru I/V LM6172 este candidatul ideal (probabil va necesita si niste condensatoare de decuplaj a alimentarii lipite direct pe pinii 4/8 sa nu intre in oscilatii pentru ca este un integrat foarte rapid cu SR.3000V/uS ! )care poate fii urmat in etapa L/P filtru dupa preferinte de AD712 ,AD797 sau OPA627.

  7. Marinescu Catalin a scris pe:

    De unde cumpar AD8599 si AD797BRZ??? De 2 ore tot caut pe net si dau de saituri numai din China… Prefer un magazin din Romania pt ca le vreau cat mai urgent.

    Am reusit sa le ard pe cele originale de pe placa si acum “stau cu dintii la gard”… Inca mai am ceva sunet dar e plin de distorsiuni si paraituri, deci restul placii e functional aparent.
    Daca va intrebati cum am reusit performata asta, e foarte simplu, lipsa impamanrare la calculator!

    Daca sunt varianta SMD un link daca se poate de unde iau si adaptorul pt soclu.
    Va multumesc

  8. matose Post author a scris pe:

    Salut, te pot ajuta eu cu ele. Scrie-mi te rog pe mail, il gasesti pe site

Lasa-ne un comentariu: