Corsair Neutron GTX 240GB vs OCZ Vector 256GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 11 December, 2012.

Corsair Neutron GTX 240GB vs OCZ Vector 256GB

 

Am ajuns in sfarsit la momentul pe care il asteptam de ceva timp, acela cand pe piata incep sa apara SSD-uri echipate cu alte controllere decat cele care au dominat piata high-end in ultimii ani: Intel, Sandforce si Marvell. Desi cocheteaza cu piata controller-elor de ceva timp, Samsung nu a reusit pana la PM830 sa se impuna pe piata ca un competitor de luat in seama.

Acum Samsung SSD 840Pro este, alaturi de cele doua prezente in testul de astazi, unul din cele mai rapide SSD-uri disponibile pe piata. Din pacate, nu am putut face rost de un sample in timp util pentru acest articol dar promitem sa il prezentam cu prima ocazie.

Seria Neutron de la Corsair a surprins inca de la anuntul de la Computex prin utilizarea unui controller fabricat de Link A Media, o firma axata mai degraba pe proiectarea de produse folosite in mediul enterprise. Performantele promise erau mai bune decat a SSD-urile Sandforce sau Marvell in conditiile in care nu se utiliza nici un algoritm de compresie.

Imediat dupa lansarea SSD-ului 840 Pro de la Samsung, OCZ a lansat Vector, un SSD ce contine primul controller dezvoltat in-house: Indilinx Barefoot 3. Acest lucru a fost posibil datorita lucrului impreuna a inginerilor Indilinx si PLX, companii achitionate de OCZ.

Neutron GTX are ceva vechime pe piata dovendindu-se a fi un SSD performant fara probleme de fiabilitate sau stabilitate (cum au fost cele raportate de controllere-ele Sandforce), in timp ce OCZ Vector este pretendentul la coroana performantei venit de la o companie ce este obisnuita in a avea cel mai rapid SSD de pe piata. Munca dezvoltarii unui controller propriu a dat rezultate sau nu? Veti vedea asta parcurgand impreuna cu noi articolul de fata…

 

Comentarii

3 comentarii la: Corsair Neutron GTX 240GB vs OCZ Vector 256GB

 1. danscaf a scris pe:

  Pe cind un vector vs 840 pro?

 2. Catalin Simionca a scris pe:

  Salut!

  Vreau doar sa semnalez o greseala. In pagina 8 si 12 s-a strecurat pluralul format gresit al substantivului “algoritm”. Corect e “algoritmi” sau “algoritme”, nici decum “algoritmuri”.

  In rest, review-ul este excelent! Keep up the good work!

  Nu vreau sa imi publicati acest comentariu 😉

 3. george a scris pe:

  Indilinx Everest 2 (Vertex 4) vs Samsung PM840 (840 Pro) pe cand ? si daca puteti trage o concluzie finala, referitoare la fiabilitate(din pct vostru de vedere), (viteza oricum au toate)
  Eu as alege memorie Toshiba + overprovisioning, deci CORSAIR, in plus nici nu am inteles cine fabrica memoria de pe OCZ,(IMFT?)
  Eu detin Agility 3 120GB, si nu am avut probleme de fiabilitate,cand o sa vina vremea pt ceva mai mare, sigur o sa aleg unul dintre acestea 4.

Lasa-ne un comentariu: