Corsair Neutron GTX 240GB vs OCZ Vector 256GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 11 December, 2012.

OCZ Vector 256GB

 

 

 

Cutia lui OCZ Vector este dominata de culorile albastru si negru, in timp ce bundle-ul din pachet este identic ca si in cazul Corsair.

 

 

 

Ca si SSD-ul prezentat anterior si OCZ Vector are o grosime de 7mm, dar inauntru este ceva mai aglomerat. Indilinx Barefoot 3 este un controller ce poate lucra cu pana la 8 canale, in acest scop Vector 256GB este dotat cu 16 memorii Synchronous NAND de cate 16GB (au cate 2 celule de 8GB). Desi die-urile sunt impachetate de OCZ, acestea provin de fapt de la IMFT si sunt fabricate pe 25nm. Controller-ul mai este ajutat si de 2 memorii cache de 256MB DDR3L-1600 produse de Micron.

Dezvoltarea platformei prezente in OCZ Vector a durat 18 luni, o mare parte din acest timp fiind dedicat testarii fiabilitatii si compatibilitatii cu diverse platforme (toti producatorii vor sa faca uitat cat mai repede episodul Sandforce). OCZ declara faptul ca datorite maturitatii la care a ajuns procesul de 25nm folosit de NAND-urile ce-l echipeaza, Vector nu are nevoie de overprovisioning. Drept urmare utilizatorul are la dispozitie intreaga capacitate a memoriei, adica 256GB.

Desi Vertex 4 si Agility 4 erau bazate pe un controller Marvell modificat, firmware-ul era dezvoltat in-house de catre OCZ. Toate fix-urile si tweak-urile aplicate in timp la cele 2 SSD-urile si-au facut loc direct in versiunea retail a OCZ Vector.

 

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Corsair Neutron GTX 240GB vs OCZ Vector 256GB

 1. danscaf a scris pe:

  Pe cind un vector vs 840 pro?

 2. Catalin Simionca a scris pe:

  Salut!

  Vreau doar sa semnalez o greseala. In pagina 8 si 12 s-a strecurat pluralul format gresit al substantivului “algoritm”. Corect e “algoritmi” sau “algoritme”, nici decum “algoritmuri”.

  In rest, review-ul este excelent! Keep up the good work!

  Nu vreau sa imi publicati acest comentariu 😉

 3. george a scris pe:

  Indilinx Everest 2 (Vertex 4) vs Samsung PM840 (840 Pro) pe cand ? si daca puteti trage o concluzie finala, referitoare la fiabilitate(din pct vostru de vedere), (viteza oricum au toate)
  Eu as alege memorie Toshiba + overprovisioning, deci CORSAIR, in plus nici nu am inteles cine fabrica memoria de pe OCZ,(IMFT?)
  Eu detin Agility 3 120GB, si nu am avut probleme de fiabilitate,cand o sa vina vremea pt ceva mai mare, sigur o sa aleg unul dintre acestea 4.

Lasa-ne un comentariu: