Corsair Neutron GTX 240GB vs OCZ Vector 256GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 11 December, 2012.

Concluzii

 

Pretul SSD-urilor de 240GB / 256GB au scazut mult fata de acum 1 an de exemplu, Corsair Neutron GTX 240GB putand fi achitionat pentru 1161RON. Acesta a aratat o performanta solida in testele noastre, dovedindu-se demn de un varf de gama. Avand in vedere performanta am fost suprins sa constat dimensiunile PCB-ului precum si greutatea extrem de redusa. Desi pierde la performanta in fata lui OCZ Vector, Neutron GTX poate reprezenta o alegere optima acolo unde greutatea si caldura degajata sunt un factor decisiv, de exemplu in ultrabook-uri sau ultraportabile.

Castigatorul testului nostru de astazi este fara indoiala OCZ Vector 256GB care ofera pe langa cei 16GB in plus si un spor de performanta de 5-15% – in functie de aplicatie –  fata de Neutron GTX 240GB. Acesta nu este inca disponibil pe piata din Romania, dar in mod normal ar trebui sa fie mai scump cu 100-150RON decat Neutron GTX, diferenta de pret care se justifica in totalitate pentru cei care sunt in cautarea celui mai bun SSD cu orice pret.

In final nu pot decat sa salut faptul ca SSD-urile cu controllere Sandforce ce indreapta usor-usor spre unde le e locul, adica entry level sau mainstream. In schimb categoria high performance incepe sa fie dominate de controllere puternice, care nu apeleaza la marketing pentru a obtine viteze ce ating limita standardului SATA 3: Indilinx Barefoot 3, Samsung PM840, Link A Media LM87800, Marvell 88SS9174 / Indilinx Everest 2. Asadar viitorul suna bine…

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Corsair Neutron GTX 240GB vs OCZ Vector 256GB

 1. danscaf a scris pe:

  Pe cind un vector vs 840 pro?

 2. Catalin Simionca a scris pe:

  Salut!

  Vreau doar sa semnalez o greseala. In pagina 8 si 12 s-a strecurat pluralul format gresit al substantivului “algoritm”. Corect e “algoritmi” sau “algoritme”, nici decum “algoritmuri”.

  In rest, review-ul este excelent! Keep up the good work!

  Nu vreau sa imi publicati acest comentariu 😉

 3. george a scris pe:

  Indilinx Everest 2 (Vertex 4) vs Samsung PM840 (840 Pro) pe cand ? si daca puteti trage o concluzie finala, referitoare la fiabilitate(din pct vostru de vedere), (viteza oricum au toate)
  Eu as alege memorie Toshiba + overprovisioning, deci CORSAIR, in plus nici nu am inteles cine fabrica memoria de pe OCZ,(IMFT?)
  Eu detin Agility 3 120GB, si nu am avut probleme de fiabilitate,cand o sa vina vremea pt ceva mai mare, sigur o sa aleg unul dintre acestea 4.

Lasa-ne un comentariu: