Review – Silverstone MS12 & Silverstone ECU06

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 30 June, 2021.

Silverstone MS12

 
Jocuri, editare grafica… procesoare, placi video… majoritatea utilizatorilor masoara performanta PC-urilor sau notebook-urilor lor in aplicatii specifice, mari consumatoare de resurse. Si totusi, procesorul, placa video sau memoria RAM nu sunt singurele componente care ne dau masura performantei unui PC. De altfel, stim cu totii impactul pe care trecerea de la HDD la SSD il are asupra performantei, indiferent daca discutam despre desktop sau notebook.

Ei bine, pe langa toate aceste componente si pe langa puterea de calcul a sistemului, exista o serie intreaga de alti factori care contribuie din plin la experienta in utilizare, sau, mai bine zis, la calitatea vietii. Astfel, platformele noi nu suporta doar procesoare mai rapide ca niciodata, ci si conexiuni mai rapide ca niciodata si ma refer in special la conectivitatea 10Gbe LAN, WiFi 6E, respectiv USB 3.2 Gen 2×2.

In zilele noastre, majoritatea placilor de baza Z590 sunt echipate cu o conexiune USB 3.2 Gen 2×2, iar noua generatie de placi de baza X570S aduce de asemenea aceasta conectivitate si in portofoliul utilizatorilor AMD. Ce este USB 3.2 Gen 2×2? Ei bine, cred ca am explicat exhaustiv evolutia conexiunii USB aici, in momentul in care am testat prima unitate externa USB 3.2 Gen 2 care a ajuns in laboratorul nostru, pe numele sau ASUS ROG Strix Arion.

I-au urmat inca doua unitati USB 3.2 Gen 2, mai precis Sabrent EC-SSD2 si Sabrent Rocket Nano Rugged, iar apogeul vitezei pentru unitati de stocare externe l-am atins in momentul in care am testat prima unitate USB 3.2 Gen 2×2, mai precis GIGABYTE Vision Drive.

Astazi vom discuta despre cea de-a doua unitate de stocare externa de acest tip ajunsa in laboratorul nostru, mai precis Silverstone MS12, iar pentru cei care nu dispun de o placa de baza echipata cu o conexiune USB 3.2 Gen 2×2 si nu sunt dispusi sa faca un upgrade in momentul de fata, astazi vom discuta si despre Silverstone ECU06, o placa de extensie care aduce aceasta conexiune pe PC-urile mai vechi.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Silverstone MS12 & Silverstone ECU06

Lasa-ne un comentariu: