SSD-uri pe 34nm – Intel X25-M 160GB G2

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 10 August, 2009.

Intel34nm 01

Intel34nm 02

Intel34nm 03

.

Se pare ca astazi nu suntcel mai inspirat fotograf, probabil ca vremea ploioasa de afara nu ma inspira defel. Totusi, ca sa nu fiti suparati pe mine, haideti sa aruncam o privire pe furis in interiorul cutiutei argintii. Ca vorba aceea….warranty void if any screw is removed or broken.  Da, da ,da … dezbracarea !

.

Intel34nm 04

Intel34nm 05

Intel34nm 06

Intel34nm 07

.

Este destul de clar ca modelul de 320GB va fi lansat in toamna, nu credeti? Adica, daca vechiul model de 80GB este ticsit cu chip-uri de 4GB (cate zece pe ambele parti), iar tanarul incapator de 160GB mai are loc de inca odata pe atat, folosind 10 chip-uri de 16GB dispuse pe o singura parte, viitorul este promitator. La capitolul schimbari observam seria noua a controller-ului (Intel PC29AS21BA0 fata de Intel PC29AS21AA0) precum si memoria RAM produsa de Micron (fata de chip-ul Samsung folosit de modelul anterior). Cred ca aceste IC-uri sunt printre singurele elemente non-Intel folosite in ambele SSD-uri.

Comentarii

8 comentarii la: SSD-uri pe 34nm – Intel X25-M 160GB G2

 1. interesant

 2. Era misto daca in test ati fi comparat si cu un hdd velociraptor la 10.000 rpm.

  Eu simt nevoie sa imi pun sistemul de operare pt un hdd f. rapid si imi facea cu ochiul un velociraptor de 150GB. Sa mai astept 1 an pana cand SSD-urile ajung la maturitate ?

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Velociraptorul a ramas de mult in urma SSD-urilor, comparatia este oarecum inutila. Sfatul meu ar fi sa astepti pana cand SSD-urile performante se mai ieftinesc putin si sa investesti direct in asa ceva, in loc sa mai bagi bani in thenologii care deja nu mai sunt de actualitate.

 4. cred ca asa o sa fac, thx for info 🙂

 5. corect baga mare pe un ssd inte si nu vei regreta, veloci deja este outdated

 6. incepe era SSD-urilor, mai nou majoritatea netbook-urilor sunt prevazute cu ssd , ce e drept de capacitati mai mici 16-32 gb. Odata cu ieftinerea acestora si utilizatorii pc-urilor desktop vor opta pentru ele.

 7. DanD a scris pe:

  ok, pt ssd sunt si eu si mare nevoie as avea pt desktop-ul meu.

  pana una alta insa as vrea sa experimentez pe un laptop. un hp cu t6400 si 3gb de ram si un hard idiot de 4k rpm care rontaie non stop.

  ce ssd ar fi interesant si ca pret si ca performanta ca sa ii dea un sut in fund la laptop ca si performanta dar si sa nu rup banca.

  as vrea si o capacitate foarte mica – maxim 64gb [actualmente e un 60gb hdd original] – cred ca si un 32 ar fi ok

  10x

 8. inc a scris pe:

  Salut

  Am tot auzit si citit tot felul de opini ca SSD-urile nu sunt inca foarte fiabile cu toate ca producatori dau un MTBF de un milion de ore pana la urma cum e treaba asta te tine macar 2 – 3 ani sau se alege prafu de el folosindul la parametri normali?

Lasa-ne un comentariu: