SSD-uri pe 34nm – Intel X25-M 160GB G2

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 10 August, 2009.

PCMark 2005 & PCMark Vantage

.
PCMark 2005 si PCMark Vantage, desi sunt benchmark-uri sintetice, contin o serie de teste care simuleaza actiuni pe care le realizam in viata de zi cu zi, cum ar fi initializarea sistemului de operare, scanare de antivirusi, etc. De aceea, rezultatele obtinute cu aceste benchmark-uri pot fi mai apropiate de aplicatiile reale pe care le folosim in activitatea zilnica.
.
G2-PCMark2005

G2-PCMarkVantage
.

Total Commander

.
Dupa toate benchmark-urile rulate mai sus, am testat si in practica, folosind cea mai simpla operatie cu putinta – copierea de pe un disc (Intel X25-M 80GB in cazul acesta) pe celalalt (Intel X25-M 160GB G2). Am folosit un fisier de 4.28GB, pentru a testa viteza de transfer sustinut. Acesta a fost copiat in 50 de secunde, rata de transfer fiind de 85.6MB/s. Apoi, am copiat un folder de 355MB cu 1886 de fisiere, pentru a testa lucrul cu fisierele foarte mici. Acesta a fost copiat in 5.46 secunde, rezultand o rata de transfer de 64.8MB/s. Asa cum puteti vedea, testele practice au acelasi rezultat ca si benchmark-urile sintetice si astfel putem spune ca Intel X25-M 160GB G2 a dat dovada de un comportament constant, sustinand performantele declarate, de-a lungul mai multor teste cu specific diferit.

Comentarii

8 comentarii la: SSD-uri pe 34nm – Intel X25-M 160GB G2

 1. interesant

 2. Era misto daca in test ati fi comparat si cu un hdd velociraptor la 10.000 rpm.

  Eu simt nevoie sa imi pun sistemul de operare pt un hdd f. rapid si imi facea cu ochiul un velociraptor de 150GB. Sa mai astept 1 an pana cand SSD-urile ajung la maturitate ?

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Velociraptorul a ramas de mult in urma SSD-urilor, comparatia este oarecum inutila. Sfatul meu ar fi sa astepti pana cand SSD-urile performante se mai ieftinesc putin si sa investesti direct in asa ceva, in loc sa mai bagi bani in thenologii care deja nu mai sunt de actualitate.

 4. cred ca asa o sa fac, thx for info 🙂

 5. corect baga mare pe un ssd inte si nu vei regreta, veloci deja este outdated

 6. incepe era SSD-urilor, mai nou majoritatea netbook-urilor sunt prevazute cu ssd , ce e drept de capacitati mai mici 16-32 gb. Odata cu ieftinerea acestora si utilizatorii pc-urilor desktop vor opta pentru ele.

 7. DanD a scris pe:

  ok, pt ssd sunt si eu si mare nevoie as avea pt desktop-ul meu.

  pana una alta insa as vrea sa experimentez pe un laptop. un hp cu t6400 si 3gb de ram si un hard idiot de 4k rpm care rontaie non stop.

  ce ssd ar fi interesant si ca pret si ca performanta ca sa ii dea un sut in fund la laptop ca si performanta dar si sa nu rup banca.

  as vrea si o capacitate foarte mica – maxim 64gb [actualmente e un 60gb hdd original] – cred ca si un 32 ar fi ok

  10x

 8. inc a scris pe:

  Salut

  Am tot auzit si citit tot felul de opini ca SSD-urile nu sunt inca foarte fiabile cu toate ca producatori dau un MTBF de un milion de ore pana la urma cum e treaba asta te tine macar 2 – 3 ani sau se alege prafu de el folosindul la parametri normali?

Lasa-ne un comentariu: