USB 3.0 Round-up 2012 Partea I – AData, Corsair, Kingston, Silicon Power, TakeMS si Verbatim

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Memorii & Stocare, in 27 February, 2012.

.

TakeMS USB 3.0 Easy III 64GB

.
TakeMS USB 3.0 Easy III este cel mai mic stick din testul de astazi (din punct de vedere al dimensiunilor exterioare), dar si cel mai ieftin (209 RON), desi dispune de o capacitate de 64GB. Acest lucru se explica prin specificatiile sale ceva mai umile decat ale competitorilor sai (80/40 MB/s), datorate unei arhitecturi cu 2 canale, dar si modelului mai vechi de controller folosit, Innostor IS902 (fara E ca in cazul versiunii noi folosite de A-Data). Evident, avem de-a face cu un model din cea de-a doua generatie de stick-uri USB 3.0, insa acest neajuns poate fi trecut usor cu vederea de catre un utilizator sensibil la pret, pretul per GB fiind de departe cel mai mic din acest test.
.

Comentarii

21 comentarii la: USB 3.0 Round-up 2012 Partea I – AData, Corsair, Kingston, Silicon Power, TakeMS si Verbatim

  1. al a scris pe:

    Frumos articolul, dar cu parere de rau domnilor, sunt putini cei care scot peste 200 lei din buzunar pentru un stick usb, fie el si 3.0. Majoritatea de care vorbiti voi cumpara stickuri de 50 lei.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    al – e vorba de capacitate de stocare nu de standard. Si sunt destui oameni care folosesc 32GB, cantitate pentru care nu vei plati 50RON, fie USB2 sau 3.

  3. bestbattle a scris pe:

    Bagati si niste Transcenduri prin viitoarele review-uri?

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Bagam orice producator, nu asta este problema, ci disponibilitatea unor produse care sa corespunda cerintelor testului, si bineinteles, sa le trimita producatorii la test.

  5. m1k a scris pe:

    Interesant articol ! Asteptam mai multe modele si sa scada pretul 🙂

    L.E.
    O mica corectie in text la pg. 14
    “…un fisier ISO de 4.14 MB/s ” adica 4.14GB.

  6. Monstru Post author a scris pe:

    Multumesc m1k, am corectat.

  7. Crysis a scris pe:

    Unde ati gasit TakeMS USB 3.0 Easy III 64GB la 209 lei , cand majoritatea pleaca de la 350 de lei in sus, fie ca sunt pe 2.0 sau 3.0 ?

  8. Monstru Post author a scris pe:

    Pret comunicat de producator – nu exista in magazinele din Romania.

  9. bestbattle a scris pe:

    Foate improbabil sa ajunga chiar cu pretul ala. Cel mai ieftin stick de 64 GB USB 2.0 e peste 250 ron. Dara mite unul USB 3.0

  10. Monstru Post author a scris pe:

    Daca ai plangeri sau nelamuriri te poti adresa direct producatorului. Asta este pretul oficial comunicat de ei, nu depinde de noi 🙂

  11. bestbattle a scris pe:

    Numa’ cuvinte de lauda din partea mea daca-l aduc la pretul ala \m/

  12. Bugsy004 a scris pe:

    Interesant review. Poate in partea a II a introduceti si un stick Sandisk, sunt mai scumpe, dar mai calitative.
    In general folosesc Corsair(USB stick) si Sandisk(carduri aparate foto).

  13. Monstru Post author a scris pe:

    Asta depinde de producator daca trimite produs la review il bagam. Pe de alta parte, partea cu “mai calitative” este putin ciudata, in conditiile in care Kingston si AData sunt niste mamuti care detin o cota de piata uriasa pe domeniul asta.

  14. Bugsy004 a scris pe:

    Nu te contrazic, dar o spun din proprie experienta, pe buzunarul meu am facut o comparatie intre un card SD A-Data 16GB class 10 si un Sandisk 16GB class 10 pe un aparat fosto Nikon D5000, iar cardul A-Data nu putea sa-mi salveze toate cadrele intr-o fotografiere in rafala, ori deloc, ori doar bucati din poza. cardul Sandisk nu are probleme de transfer pt salvarea pozelor.
    Am mai citit prin alte parti si am vazut ca mai sunt si alte persoane cu aceeasi problema, vis-a-vis de cardurile SDHC A-Data.
    Din acest motiv am sugerat, daca este posibil, si introducerea produselor Sandisk in teste.

    Multumesc.

  15. Monstru Post author a scris pe:

    Cu D5000 trag si eu, si am un AData SDHC CLass 10 de 8GB si un Silicon Power SDHC Class 10 de 32GB. Nici unul dintre ele nu a avut nici o problema, mai mult decat atat, nu am avut cu nici un card probleme cu D5000, viteza de fotografiere in rafala nu este chiar atat de mare incat sa puna probleme nici macar unui card SDHC Class 6. Pe de alta parte, orice producator poate avea un lot defect, cu probleme, etc 🙂

  16. Bugsy004 a scris pe:

    E posibil ca varianta de la A-Data de 16GB, class 10 sa fie cu probleme.

    http://www.f64.ro/products/description/A_Data_SDHC_SD_16GB_10_MyFlash/index.html
    vezi la Comentarii.

    Sandisk-ul de 16GB imi ajunge pentru o nunta sau botez. Cardul A-Data il folosesc la un bridge de la Fujifilm.

  17. Monstru Post author a scris pe:

    Nu cred ca e vorba de model, mai degraba au avut un lot defect, cum astia vand la container e foarte posibil.

    SanDisk sunt o firma cunoscuta, si am folosit produsele lor, insa “in the big picture” sunt un producator foarte mic prin comparatie cu AData, Kingston, etc. Asta nu inseamna ca nu fac produse de calitate, au fost printre primii intrati pe piata memooriilor flash acum cativa ani, cred ca mai am si acum un MP3 player de la ei 🙂

  18. bestbattle a scris pe:

    Despre SanDisk stiu sa spun ca sunt cei mai scumpi. De obicei telefoanele Samsung vin cu carduri SanDisk de 2GB.

  19. Sorin a scris pe:

    Articolul e foarte interesant pentru informatii. Preturile insa nu sint accesibile chiar oricui, si nici USB 3.0 nu are toata lumea. Ca si stocare externa prefer un HDD extern USB 2.0 in format 1.8″ cu pret/capacitate si viteze mai mult decit rezonabile (personal folosesc un Samsung S1 de 1.8″ de 160 GB si sint f.f.multumit). Ca si la SSD-uri, preturile vor scade, vor aparea alte si alte minunatii, dar spun ca articolul este interesant pentru descrierea detaliata interna a acestor dispozitive, utile pentru a intelege corect de ce unele sint mai scumpe decit altele, si de ce viteza este/nu este pe masura pretului. Felicitari pentru documentare si astept continuarea (continuarile?!).

  20. Laurentiu a scris pe:

    Apreciez mult articolul. Foarte informativ. Desi unii nu cumpara asa ceva pentru ei insisi uneori cand iei o decizie in firma ai nevoie de asa ceva. Apreciez munca dvs. Multa sanatate si la cat mai multe realizari.

  21. Stickurile de 2,4,8 GB incep sa se vanda “la kilogram”. S-au ieftinit foarte mult, dar in acelasi timp spatiul de stocare de 8 gb acum pare insuficient. Felicitari pentru articol

Lasa-ne un comentariu: